Plustek Mobile D412 bärbara skanner: Första Ta

Den Mobile D412 är mer kompakt och mycket lättare än den; Scanmate i940, som mäter 295 mm med 69.2mm av 50mm och vägning 770g. Det behöver inte en nätadapter, heller, eftersom det är enbart USB-driven (en nätadapter finns som tillval). Nackdelen är att det kräver två USB-portar, en för ström och en för data. Det har en nominell arbetscykel på 1000 sidor per dag.

Med en optisk upplösning på 600 punkter per tum (dpi), citerar Plustek en skanningshastighet på 11,5 sidor per minut (ppm) för en duplex gråskala 300dpi scan. Det finns en enda rak pappersbana, med en spak på framsidan öppna vägen för att tillåta scanning av präglade plastkort (ISO 7810-format) upp till 1.24mm tjock. Pappersvikter upp till 125gsm (gram per kvadratmeter) stöds.

Det finns två anpassningsbara knappar på ovansidan, vilken som standard är konfigurerade för att skicka skanningar till antingen Newsoft Presto Pagemanager 7 eller PDF. Förinställda alternativ inkluderar skanna till e-post, OCR (med ABBYY Finereader 9 Sprint), skanna till Wordpad, skanna till Paint och skanna till XPS. Upp till 10 program kan tillsättas, och visitkort arrangör programvara ingår också. Men det finns inget särskilt stöd för molnbaserade tjänster som Google Docs eller Evernote. TWAIN-drivrutiner ingår, men inte ISIS. Windows behandlar D412 som en generisk USB duplex Arkmatning scanner.

Skannar kan konverteras till JPG, TIFF, PNG eller BMP samt flersidiga och sökbara PDF. Bildredigering kan utföras antingen i Pagemanager eller i separat DI Capture nytta. Pagemanager kan också skannar som ska konverteras till Word eller Excel-dokument. Till skillnad från Kodaks Scanmate i940, det finns inget stöd för Mac OS X.

Kostar £ 216 (exkl. Moms) Plustek s Mobile D412 är ett intressant alternativ till Kodak produkten, särskilt som det är lättare och mycket billigare. Det visar också, återigen, att den senaste generationen av mobila skannrar är mycket mer än nyhet prylar från förr, att ge några allvarliga skanning makt och verkligen användbara verktyg.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner