Oracle vs Google: Dead rättegång gång

Oracle vs Google rättegång avslutas den första fasen. Den 30 april, kommer Oracle och Google gör sina avslutande argument. Sedan, inom en vecka eller två, bör vi få en dom från USA tingsrätt, Northern District of California, och … det kommer alla att börja igen när Oracle tilltalar dess oundvikliga nederlag.

Åh, är det möjligt att juryn kommer tilldela Oracle något, men i slutändan Oracle kommer att förlora i denna domstol och någon annan domstol de försöker vända sig till. Jag kan säga att utan rädsla för tvivel eftersom, precis som med SCO fallet i dess tidiga dagar, vem som helst med en riktig aning om de frågor som redan vet att varken SCO då, eller Oracle nu har ett ben att stå på.

Det finns flera skäl till varför ärendet fortsätter att få så mycket uppmärksamhet. Först är Oracle kommer efter Google över den mest populära av alla mobila operativsystem, Android. Det andra skälet är att, uppriktigt sagt en hel del av täckningen av rättegången och de händelser som ledde fram till det har gjort det verkar som Oracle hade faktiskt ett fall. De gjorde inte. De gör det inte.

Android strategi visas i Oracle v. Google showdown (bilder)

En del av orsaken till detta populära missuppfattning kom eftersom många människor tog ord Florian Müller, en patent lobbyist, som en objektiv reporter på fallet. Om du täcker immaterialrätt frågor för år, som jag hade, visste du att medan Müller började som en anti-patent aktivist under de senaste åren hes varit en analytiker att hyra för Microsoft och Oracle. I huvudsak är han en lobbyist för Oracle. Aldrig-the-mindre, många rapporter använde hans pro-Oracle / anti-Google tar som fakta i sina nyhetsartiklar.

Tillbaka i 2010, då Oracle först stämt Google för Java upphovsrätt och patent kränkningar, Oracles Java stämning var en chockerande drag. Oracle, en grundande medlemmarna av Linux Foundation, var stämma ett företag över Android, som är en mobil Linux-distribution?

Som Stephen O’Grady, en av grundarna av Red Monk, utvecklaren orienterad analys fast, sade då: “Detta är helt enkelt en fråga om Oracle är mindre oroade än Sun om att uppfattas som en dålig skådespelare. Det är intressant, men att Oracle verkar vara villiga att handla kortsiktiga transaktions vinster för långsiktig ekosystem hälsa. ”

Suns insiders som James Gosling, Java skapare, var inte förvånad men. Som Gosling sade då, “Oracle inlämnad slutligen ett patent stämningsansökan mot Google. Inte en stor överraskning. Under mötena integrations mellan Sun och Oracle där vi var grillad om patentsituationen mellan Sun och Google, kunde vi se Oracle advokat ögon gnistan. “Men” Filing patent kostymer var aldrig i Suns genetiska koden. “Stämma andra företag men som SAP kan intyga, är i Oracles gener.

Oracle finanschef och vd Safra Catz påstående att Oracle “aldrig ville vara i denna tvist med Google” är nonsens på en nivå. På en annan, är det inte. Vad Oracle ville verkligen var Google att så livrädd av Oracles efterfrågan på $ 6,1 miljarder för att skrämma dem till forking över säg, en halv miljard för att göra processen försvinna. Google inte skrämma.

Oracle har två stora klagomål. Först Google med Android brutit mot sina Java mjukvarupatent. Bortsett från att mjukvarupatent är onda och bör slet ut ur sidorna i lagen, har Oracles patentkrav huggits i fnöske. Alla utom en av Oracles patent har antingen blivit utslängd existens av Patent & Trademark Office (PTO) eller av domaren William H. Alsup. Av det lilla som finns kvar av denna sida av fallet, Oracles egen expert, Boston University professor Iain Cockburn uppskattning av skador, sa att det uppskattade maximala skador skulle $ 32,3 miljoner. Vid ett välgrundat gissning, Oracles tillbringade mer om detta fall i år.

Oracle hävdade också att Google hade brutit mot Java och programmeringsgränssnitt (API) upphovsrätt. Bortsett från frågan om du kan upphovsrätt antingen ett datorspråk eller ett API och det är inte alls klart att du kan, lämnar som en itty-Bitty problem: Sun, Java förälder compnay hade öppen källkod Java under GPLv2 i början av november 2006.

Vad det betyder naturligtvis är att även om Oracle styrs rätt i varje enskilt om upphovsrättsliga frågor inget av det betyder. Sun, Java skapare och tidigare ägare, har öppnat Java upp för vem som helst att ta koden och göra med vad de ville, så länge de lydde regeln om GPLv2.

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Ännu värre från Oracle synvinkel, när Google introducerade Android med sin tydliga Java arv ett år senare i 2007 vad gjorde Sun vd Jonathan Schwartz göra? Sa han att Google hade gått för långt? Det är de hade stulits från Sun? Nej. Han sade, och jag citerar, Sun har “uppenbarligen gjort massor av arbete för att stödja utvecklare på alla Java-baserade plattformar, och vi är glada att lägga till Googles Android på listan.”

Sedan, vid rättegången, Schwartz bekräftade att under hans styre, ville Sun att vara så öppen och populär som möjligt och det innebar att stödja vad Google gjorde med Android Skulle han ha velat arbeta närmare med Google? Säker. Var kommer de att försöka att stämma dem? Nej, som Schwartz förklarade i montern, “Du är nu gift, och du måste ta reda på ett sätt att komma överens,” Sun ville “hitta sätt att göra Google bekväm”, så när Google gjort klart att de ” skulle vilja göra sin egen prägel på Java, att “de kände att de kunde bättre utföra på egen hand och inte behöver vad vi hade att erbjuda,” då blir det så.

Som Schwartz förklaras när Oracle försökte spinna hans vittnesbörd, så länge någon inte försöka ringa sin Java-baserade “Just nu gift, och du måste ta reda på ett sätt att komma överens. “Oracle vill helt klart en skilsmässa, men med deras brist på betydande patent bevis och Suns öppen källkod äktenskapsförord, kommer de att ha en fan av att få någon intellektuell egendom underhåll från Google.

 Berättelser

Oracle Google Android patent rättegång skära ner till storlek

En Google Android och Java historielektion

Oracle CFO: Vi ville aldrig detta mål med Google

Oracle: Google ville enkel väg till Android intäkter med Java

Oracle försöker att återhämta med hjälp av Sun grundare

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion