Optus att skära fler jobb i omstrukturera

Optus har sagt personalen att det räknar med att göra ytterligare nedskärningar, med en annan omstrukturering av verksamheten för att använda IT och nätverksfunktioner från sitt moderbolag, Singtel.

Som först rapporterats av Australian Financial Review, transportören konsument vd Kevin Russell meddelade omstrukturering i ett e-postmeddelande till personalen i eftermiddag.

webbplatsen förstår att snittet kommer att vara betydligt lägre än 963 anställda skära förra året, men bolaget har ännu inte avgöra hur många roller kommer att gå.

Optus sade att nedskärningar kommer att gå igenom de “effektivisering av IT och nätverksfunktioner att utnyttja gruppen skala och kör större effektivitet”.

Den mobila produkter och tjänster utvecklingsavdelning kommer att flyttas från marknadsföring till kunden division. Det kommer att finnas en ny division leds av förre VividWireless VD Martin Mercer för fast verksamhet och National Broadband Network (NBN) möjligheter, och det kommer att finnas en särskild varumärke och marknadskommunikation grupp rapporterar till Russell.

Optus “vice vd för företags- och regulatoriska frågor David Epstein sade förändringen var en del av Optus” transformationsprogram, som startade förra året.

“Dessa förändringar kommer att se Optus höja framträdande av märkes aktiviteter, öka fokus på att bygga upp sin fasta verksamhet på ett NBN miljö, att våra marknadsföringsbeslut är kund ledde bort dubbelarbete och effektivisera teknik för att förbättra effektiviteten i sina interna IT-system och nätverk, “Epstein sade i ett uttalande.

Russell ifrågasattes i förra veckan om huruvida Telco planerat att göra fler personalnedskärningar, men han inte kunde bekräfta några avsikter att skära jobb på den tiden.

Optus, rapporterade förra veckan, det vill säga i de tre sista månaderna av 2012, fanns det en nedgång i nettovinster på 9,2 procent till AU $ 160.000.000, en minskning från AU $ 177.000.000 under föregående kvartal.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst