Openoffice säkerhet ifrågasätts

Openoffice har sagt endast en faktisk bugg upptäcktes och att felet har redan rättats. Men forskning, av det franska försvarsdepartementet, påpekar också att många säkerhetsbrister har redan upptäckts i Microsoft Office-program, hävdar att dessa är “lätt att transportera till Openoffice.”

Enligt rapporten, med titeln “djupgående analys av de virala hot med OpenOffice.org dokument,” vilket innebär att den “allmänna säkerheten i Openoffice är otillräcklig” Infoworld rapporterade.

Rapporten fortsätter med att motkrav från öppen källkod som Openoffice är i sig säkrare än Microsofts Office-produkter. “Den virala fara kopplad till OpenOffice.org är minst lika hög som för Microsoft Office, och ännu högre när man överväger en del … aspekter,” forskarna författade.

“Denna svit är upp till nu fortfarande utsatta för många potentiella skadliga attacker” de lagt.

Papperet först lämnades för offentliggörande i april och reviderades i juni. Det accepterades i juli, när några av detaljerna i rapporten började läcka ut, och sedan publicerat 1 augusti i Paris-baserade Journal of Computer Virology.

Papperet beskriver fyra exempel på hur skadlig kod kan angripa Openoffice och släpp faror. Svagheterna är fokuserade kring frågor såsom användning av zip-filer, och i synnerhet användningen av makroprogramplaneringsförfarandena och mallar.

I tisdags meddelade Microsoft det hade fastställt ett antal buggar varav en i PowerPoint.

Colin Barker på webbplatsen Storbritannien rapporterade från London.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor