NSW prop söker mobilhanterings, WAN förslag

NSW regeringens gemensamma tjänsteleverantör ServiceFirst är röstningen branschen för förslag för att hjälpa den hantera de olikartade mobiltelefoner, tabletter och mobila bredbandsenheter för sin personal.

I en begäran om förslag (RFP) som släpps ut på NSW eTendering plats på tisdag, etablerade ServiceFirst dess behov av en tjänsteleverantör för att hantera och ger en flotta av mobila och bredbandsenheter, program som är installerade och används på enheterna, och de kostnader som är förknippade med sådana anordningar, samtidigt gör det möjligt för anställda att ta med sig egen enhet.

RFP specifikt frågar potentiella anbuds beslutsfattare att ange om de stöder BlackBerry, Apple iOS, Nokia S60, Windows 6.x, Windows Phone, Google Android och Samsung Samba enheter. Det verkar också vara berörda med alla bloatware, be respondenterna att ange hur de kommer att minimera utrymme, processor och batteri användning, om deras förslag kräver installation av en mobil enhet management agent på enheter.

Några av ServiceFirst andra bekymmer kretsar kring säkerhet, såsom upptäcka när enheter har jailbreakad eller rotade, oavsett om de kan fjärr raderas, och säkra eller begränsa tillgången till en enhets anslutningsmöjligheter. Den har dessutom ett antal revisions- och efterlevnadskrav.

ServiceFirst använder för närvarande Novell Groupwise för sin elektroniska post och kalenderfunktioner, men uppgav att det har planer på att migrera till en annan plattform. Som sådan har den bett potentiella anbuds beslutsfattare att eventuella ytterligare avgifter för att migrera bort från Groupwise, och särskilt bett dem att ange om det finns några extra avgifter för att flytta till Microsoft Exchange.

ServiceFirst söker också förslag om att standardisera sina wide area network (WAN) tjänster. WAN används av för NSW regeringens frontlinjen tjänster, och är verksamt över sina två Sydney datacenter.

Arbetet med att standardisera nätverket kommer också att behöva ta hänsyn till ServiceFirst avsikt att rulla ut voice over IP (VoIP) och videokonferenstjänster i framtiden.

Den delade tjänsteföretaget accepterar bidrag för båda förslagen fram till maj 17 med ServiceFirst förväntar sig att slutföra sin granskning av svaren senast den 31 maj.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Enterprise Software, TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, innovation, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt