New York för att använda mobiltelefon fotografer för att bekämpa brott

På onsdag, New Yorks borgmästare Michael Bloomberg sade i sitt State of the City adress som staden planerar att installera ny teknik så att 911 callcenter kan ta emot digitala bilder och videoklipp som skickats från mobiltelefoner och datorer.

“Om du ser ett brott pågår eller en farlig byggnad tillstånd du kommer att kunna överföra bilder till 911 eller online till NYC.gov”, sade han.

Tekniken kommer också så småningom att förlängas till 311, en hotline etablerades under borgmästarens första mandatperiod för att ta itu med nonemergency, kvalitet i livets frågor. Bloomberg sade att den nya videon och bild kapacitet skulle hålla “stad myndigheter ansvariga för att korrigera (frågor) snabbt och effektivt.”

En representant från borgmästarens kontor sade torsdag att programmet är i inledningsskedet av planeringen. Ingen budget har fastställts för projektet, och ingen leverantör har valts för att ge den teknik som skulle användas.

Bloomberg sade under sitt tal att ingen annan stad gjorde något liknande. I själva verket är flera 911 call centers runt om i landet att anta teknik som tillåter dem att acceptera digitala bilder och video.

En Connecticut-baserade företag som heter PowerPhone meddelade i augusti ny programvara som gör mobiltelefon bilder och video från uppringare som skall levereras till 911 call centers. Företagets produkt används i åtminstone ett halvt dussin installationer inklusive teletjänstcentraler i Douglas County, Colo,. Seward, Alaska, Tolland County, Conn och Dade County, fröken..

PowerPhone kallar sin teknik Incident Linked Multimedia (ILM). Det säljs som en del av en större bit av programvara som kallas PowerPhone Total Response Computer Aided samtalshantering programvara, en samling av programvara som ger 911 operatörer med specifika instruktioner för hantering av olika nödsituationer.

Det sätt på vilket fotodelning programvara fungerar är att när en uppringare är i telefon med en 911 operatör, berättar han operatören han kan skicka en bild. Den som ringer lägger sedan på luren, och operatören sänder ett textmeddelande till den som ringer ber om foto. Den som ringer svarar med en bifogad bild eller ett videoklipp. För närvarande går mobiltelefon tekniken inte tillåter uppringare att skicka bilder till 911 operatörer medan den ursprungliga röst anslutningen upprätthålls.

Cingular Wireless, snart att kallas AT & T Wireless, planerar att erbjuda en tjänst som gör det möjligt för video delas samtidigt som man talar i en telefon, men abonnenter på vardera änden av samtalet kommer att behöva nya 3G-telefoner för att möjliggöra funktionen.

Medan vissa offentliga säkerhetsorgan har börjat acceptera mobiltelefon bilder till en generisk e-postadress, kan PowerPhone programvara foton eller video som skall införlivas direkt i 911 samtalsposten. Bilden kan också vidarebefordras till responders som är på väg till platsen.

Nyckeln till vår teknik förbinder bilder och video till händelsen “, säger Chris Salafia, VD för PowerPhone.” Detta gör att bilder som skall överlämnas till första responders och bilder lätt kan hittas i efterhand vid en undersökning.

Med över hälften av världens 741 miljoner mobiltelefoner utrustade med någon form av digital bildbehandling, en tjänst som gör det möjligt för människor att använda mobiltelefoner för att fånga viktig information om misstänkta aktiviteter eller brott kan vara till stor hjälp för myndigheter, sade Salafia.

Det har förekommit många rapporter om mobiltelefon bilder som används för att hjälpa till att lösa brott. I juli 2005, polis i London använde mobiltelefon bilder för att identifiera angriparna i bombattentaten i London. Associated Press rapporterade i mars 2006 att en 15-årig flicka i New York använde sin mobiltelefon kamera för att ta en bild av en man som utsätter sig för henne på tunnelbanan. I juni 2006 rapporterade CBS2chicago.com att en man som försökte locka fyra tonårsflickor i sin bil greps efter samma flickorna såg honom en månad senare och tog en kameratelefon skott av hans registreringsskylt.

Bankverksamhet;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Men medan denna teknik kan låta bra, men det kommer inte billig. Salafia sade dess fulla datorstödd samtalshantering svit med Incident Linked Multimedia modul kan kosta runt $ 10.000 per licens. I en liten call center med fyra operatörsterminaler, skulle hela systemet kosta ungefär $ 40.000. I en tid då många callcenter kämpar för att hitta tillräckligt med pengar för att uppgradera sina system för att hantera förbättrade 911 samtal från mobiltelefon ringer, acceptera video och bilder kan vara låg på sin prioriteringslista.

Att få pengar för att finansiera dessa projekt är en av de stora utmaningarna “, sade han.” Vi arbetar inom industrin och myndigheter att göra anslag tillgängliga.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder