Japan att inrätta cyberdefense enhet 2013

Japans försvarsdepartementet planer på att skapa en försvarskraft för att bekämpa cyberattacker under 2013.

Omkring 100 personer kommer att rekryteras för sin cyberrymden försvar, och laget kommer att ta över en del av säkerhets verksamhet som bedrivs av de krafter marken, sjö- och luft självförsvar, Daily Yomiuri rapporterade på lördag.

Teamet kommer att arbeta för att samla in information om datorvirus för analys och kommer att förbättra de själv försvarets (SDF) förmåga att genomföra övningar för att motverka sådana virus.

Ministeriet meddelade också landets första riktlinjerna försvars på cyberattacker, där det sägs att Japan har rätt till självförsvar om en cyberattack inträffar som en del av en offensiv strejk.

Riktlinjerna definierar ytterligare cyberrymden som “infrastruktur som är nödvändig för beslutsfattande och operationer av [SDF: s] enheter.” Cyberrymden är “den femte området militära operationer” tillsammans med marken, hav, luft och rymd, och cyberdefense laget kommer att studera metoder för motattack.

Japan är inte främmande för cyberattacker och spionage. I juni hacktivist gruppen Anonymous, lanserade cyberattacker mot japanska regeringen platser, i retailiation införandet av strängare straff för piratkopiering. En kinesisk diplomat påstods ha, försökte bedrägligt få information relaterad till militär teknik, från flera japanska försvarsföretag, även om Kina avfärdade anklagelserna som “grundlösa”.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer