IT-entreprenörer är inte längre vapen för uthyrning: rapport

Kontrakterade personalen är lika engagerade intressen en arbetsplats som fast anställda enligt resultaten av den nyligen lanserade IPRO index rapport.

Den årliga undersökningen genomfördes av Monash University, Victoria, på uppdrag av Entity Solutions, och övervakas 346 IPros (Information Professionals), varav 136 identifierade sig som yrkesverksamma inom IT och / eller telekommunikationsindustrin.

Studien fann att den stora majoriteten av entreprenörernas attityder visade att de var engagerade i sina kunder och uppfattar sig själva som produktiva medarbetare.

“Även om de är en heterogen grupp, vad som växer fram är en tydlig bild av IPros som entusiastiska, nedsänkta människor som trivs på sitt arbete. De är helt klart en organisatorisk tillgång som bör erkännas för det värde de erbjuder och de färdigheter som de medför “sade Monash University Universitetslektor Dr Tui McKeown.

McKeown varnade för att organisationer riskerade att hamna på efterkälken om de ignorerade den potential som kontraktsanställd personal kan medföra.

“Organisationer som förpassa dem till ignoreras, dolda eller glömda är helt enkelt saknas ut”, sade hon och tillade att deras egen arbetsmoral innebar ofta att de var lika, om inte mer anpassad till en organisations mål.

När det gäller kapacitet, 99 procent av de tillfrågade sade att de oftast klarar allt kommer deras väg, sade 98 procent att när de konfronteras med ett problem, kan de brukar hitta flera lösningar, och 97 procent sade att de känner sig redo för de flesta av de krav de möter.

“De är helt engagerade i sin klient organisation. Jag tror att det har varit en myt att de är legosoldater. Dessa är människor som i allmänhet stolta över vad de gör”, säger Entity Solutions VD Matthew Franceschini och tillägger att entreprenörer “entreprenörs attityder gör dem mindre benägna att sloka.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Uppgifterna tyder på att om de är där och de är inte producerar – de är inte mervärde – de lämnar. De kommer att vara de som uppsägning av avtalet [sade], “vad är poängen i att jag är här? Jag skulle hellre gå och hitta något annat “.

För att få ut det mesta av entreprenörer, McKeown föreslog att arbetsgivare behandlar entreprenörer med på samma sätt och respekt som de gör för fast anställda, trots att locka top-end entreprenör kräver en annan tankegång än bara ersättning.

Den smarta organisationer hänge karriärer sina IPros också. De belöna dem på olika sätt, de ger dem, kanske, färdigställande bonus. När projektgruppen för perman går iväg för att göra en kurs går Ipro också. De är kloka “, sade Franceschini.

Avkastningen på investeringen, i de flesta fall, kommer att bli bättre än vad du får ut av din [permanent] arbetskraft.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck