HP ger fotoprogram till Asien

SINGAPORE – En Singapore version av Hewlett-Packards Snapfish nätet fototjänst rullar ut måndag – den första i Asien.

Bala Parthasarathy, vice vd för Online Imaging på HP Imaging and Printing Group för Asia-Pacific och Japan, berättade webbplats Asien i en telefonintervju att Singapore är det första landet i Asien för att få en lokal version av onlinefototjänst som det förvärvade 2005.

Anledningen till att vi valde Singapore är att Singapore är en stor teknik nav … med en hel del tidiga användare. [Som sådan är det] en mycket bra passform för oss, och det är en stor marknad “, säger Parthasarathy.

Med undantag av Australien och Nya Zeeland, där lokaliserade Snapfish platser finns redan tillgängliga, kommer liknande platser för resten av Asien följer under de närmaste månaderna. Parthasarathy sa: “Platserna kommer att lokaliseras eftersom vi serverar lokala marknader Vi [kommer] lokalisera språket, utseendet och känslan av platsen, de produkter som passar marknaden och meddelandehantering..”

Inriktade på kvinnor med barn, liksom resenärer och djurägare, låter Snapfish dess användare store “så många bilder som du vill”, sade Parthasarathy. “Det finns inga begränsningar [om lagring], så länge du är en aktiv medlem, [och] lagring är gratis.

Snapfish, som en tjänst, är baserat i USA, men … där utskrifter blir gjort, är de få gjort i Singapore “, sade Parthasarathy.

När vi lanserar ett nytt land [site], vi normalt försöka hitta en lokal leverantör för att göra utskrifter, eftersom det är för dyrt och alltför tidskrävande för oss att skicka utskrifter från ett land till ett annat, “sade han.” I varje land där vi erbjuder tjänsten, vi skriva ut lokalt.

Med andra ord, om du går till [Singapore Snapfish plats] och göra en utskrift, det ska skrivas i Singapore och levereras till ditt hem “, sade han.

Utskrifter som gjorts med hjälp av lokala Snapfish tjänsten kostar S $ 0,19 (US $ 0,13) per styck. Att locka folk att prova tjänsten, HP erbjuder Singapore-baserade användare 20 papperskopior när de anmäler sig.

Enligt Parthasarathy, Snapfish primära servrar och lagring – som lagrar innehåll som lagras på alla sina anläggningar i världen – finns i USA, men dess cachar finns “runt om i världen för förbättrad prestanda”.

Dessutom är dess mjukvaruutveckling “fördelas rättvist” i Asien, Europa och USA, sade han, att notera att när en lokal Snapfish webbplats lanseras, kommer det att finnas en operativ grupp i det landet till över verksamheten.

Den operativa team kommer i första hand att hantera affärsmässiga sidan av frågor, [såsom] få och hantera kunder, [men] ännu viktigare, [dess primära ansvar är att] se till att produktens kvalitet som vi levererar till kunderna är av högsta kvalitet “sade Parthasarathy.

Dock kommer tekniska frågor hanteras centralt, “eftersom platsen är centralt [värd]”, sade han.

HP verkställande sade att en stödgrupp för Asien är baserat i Indien, som hanterar frågor dygnet runt. Ytterligare två tekniska callcenter är baserade i USA och Tyskland, där det senare främst tjänar Europa.

Före förvärvet av Snapfish från HP ungefär två år sedan, Snapfish fanns bara i två länder, nämligen Förenta staterna och Storbritannien, sade Parthasarathy

Telekomföretag, TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum, säkerhet, VPN förbud för att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord, innovation, Själv köra taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore, Banking, Singapore öppnar lab för fintech experiment

Idag, “mer än en fjärdedel miljarder bilder” läggs till Snapfish portalen i världen varje månad, en fördubbling av graden av förra året. Snapfish sägs ha mer än 40 miljoner medlemmar över hela världen.

Om huruvida online tryckeribranschen kommer att konkurrera med bolagets hemsida tryckeri, Parthasarathy sa:. “Vad vi har funnit är att konsumenterna kommer att göra vad de föredrar att göra ändå Det finns tillfällen då de helt enkelt kommer att skriva ut hemma … men det finns vissa tillfällen då de inte vill skriva ut någon annanstans, och HP skulle snarare vara i stånd att erbjuda dem en lösning så att vi ger dem en mer komplett lösning så att de inte gör någon annanstans. ”

Enligt HP är Snapfish en “kritisk del” av HP: s digital fotografering strategi och portalen kommer att hjälpa “kör mer delning, fler bilder bevarande och mer utskrift övergripande”.

TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum

VPN förbjuda att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord

Självdrivande taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore

Singapore öppnar lab för fintech experiment