Filippinerna: Mobil-TV fortfarande i limbo

FILIPPINERNA – Nästan ett år sedan lokal bärare Smart Communications lanserade sin mobil-TV tjänst i landet, företaget har ännu inte tjäna en enda centavo från de miljontals pesos av investeringar det spenderas på att bygga den infrastruktur som krävs för att stödja den nya tekniken.

Anledningen: Regeringen har ännu inte lämna sina politiska riktlinjer för genomförandet av mobil-TV i Filippinerna.

Den nationella kommissionen Telekommunikation (NTC), tillsynsorganet som ansvarar för fastställande av riktlinjer är inte redo att lämna ut handlingen eftersom den har ännu att utarbeta en styrande förordning om användningen av digital marksänd television, som omfattar mobil-TV.

Frånvaron av dessa dokument har lämnat PLDT ägda mobiloperatör något annat val än att låta den offentliga användningen av tjänsten gratis, sade Ramon Isberto, chef för Public Affairs Smart Communication, i en telefonintervju med webbplatsen Asien. Tjänsten har erbjudits gratis under de senaste elva månaderna, sade Isberto.

Benedict Ferrer, forskningschef på analysföretaget XMG, sade i en e-postintervju: “Bristen på kunskap och samråd inom branschen, från användare till tjänsteleverantörer, blockerar regeringen från att gå framåt och leverera lämpliga strategier och förfaranden för att styra mobil-TV-program. ”

Jesus “JJ” Disini, ordförande för Internet och samhälle Program vid University of the Philippines (UP) College of Law anser NTC är ingen brådska att omfamna mobil-tv, eftersom det inte finns tillräckligt efterfrågan på marknaden i landet att göra det en framgång.

Jag tror inte att regleringar kommer att påverka mobil-tv “, säger Disini i ett mejl intervju.

Han förklarade att den största hindret för mobil-TV i Filippinerna skulle tillståndsfrågor, eftersom innehållsleverantörer skulle kräva royaltyavgifter innan deras kanaler åter sänds till mobiltelefoner.

Disini sade: “Detta begränsar omfattningen av mobila TV-underhållning, och tills den kan expandera för att konkurrera kabel-TV, det finns inte tillräckligt skäl för att abonnera på tjänsten.

Du måste också tänka på att andra former av information är tillgängliga via telefonen, antingen via SMS, MMS, GPRS eller Internet “, sade han.

Som sådana, häcklöpning genom regleringsfrågor, Disini sade Smart kommer att möta en annan utmaning att få tillbaka sina investeringar – att erbjuda ett värde proposition som är övertygande nog för användare att anta mobila TV-tjänster.

Melvin G. Calimag är en frilansande IT-skribent baserad i Filippinerna.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer