Mobile, stora data, sociala dominerar Gartner främsta tech trender för 2012

Media tabletter, mobilappar, kontextuella och sociala gränssnitt är de tre strategiska teknik för företag under 2012, enligt Gartner.

För alla som deltar Gartners IT Symposium i Orlando att tabletter och nya klientdator alternativ är toppen frågan är inte så förvånande. Enkelt uttryckt, analytiker och IT-chefer i närvaro här är lite tablett glad.

Det finns många sessioner om distribution tabletter, komma med innehåll strategier konsumtion och säkra iPad och Android-enheter på arbetsplatsen. Apples närvaro som ett ämne på Gartner CIO powwow påminner mig om hur Google Apps blev top of mind två år sedan.

Här är fördelningen av Gartners 10 bästa teknik av strategisk betydelse för 2012.

Inte alla dessa saker kommer att allmänt antagits under de närmaste två åren, men Gartner analytikern David Cearly hävdade att de är nära en brytpunkt. Tabletter kommer att vara en nyckelfråga för tech chefer stor del på grund säkerhets- och administrationsfrågor i överflöd. En exec berättade att dessa frågor är mycket större för Android-enheter. Med Apple, det finns iOS och du vet vad det är och hur du skyddar den. Android har olika smaker att försvara.

Utplaceringen av tabletter — stor del via ta med egna enhetspolicyer — kommer att skapa en blandning av enheter som kommer att kräva investeringar på annat håll. Till exempel är Gartner projicerar att HTML5 och webbläsaren kommer att bli mainstream företagsutveckling plattform i slutet av 2014.

Tabletter också kommer tydligen driva app-butiker och marknadsplatser med de flesta företag som levererar mobila verktyg genom privata butiker med 2014. Dessa privata app butiker är just nu på att bli ett viktigt fokusområde för företag som AirWatch, Appcentral, Apperian, Mobileiron, Nukona, Ondeego och Partnerpedia .

Dessa privata App Store leverantörer har omogna erbjudanden. Dessa företag program kommer att fokusera på sammanhanget, plats och sociala gränssnitt.

När det gäller plats och kontextuella uppgifter, Gartner hade några planeringsantaganden som kan vara lite skrämmande. De viktigaste punkterna

Under huven på dessa front-end system kommer att bli en ström av data från saker — sakernas Internet är nr 4-teknik — analys och stora uppgifter. Slänga i in-memory computing för snabb dataöverföring knaprande och Gartners lista verkligen kokar ner till ett ord: rörlighet. Listan gör åtskillnad mellan teknik, men i ett nötskal du har rörlighet på den främre änden och bakre änden kommer att hålla företag upptagen för de kommande två åren.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

År 2015 kommer 40 procent av den globala smartphone-användare väljer att spåras dagligen,. År 2015 kommer Google, Microsoft, Nokia och Apple spåra dagliga resor och vanor för 10 procent av världens befolkning,. Context mäklare kommer att dyka upp för att hjälpa företag skapa goda antaganden om användarnas beteende.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner