Indien föreslår 60 procent minskning av 2G auktionspriset

Indiens telekomregulator har rekommenderat att skära grundpris för framtida 2G auktioner med upp till 60 procent.

Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) föreslås också spektrumhandel tillåtas och att det bör finnas en fast avgift för spektrumanvändning, snarare än en knuten till den mängd spektrum som ägs, enligt en rapport tisdag av de ekonomiska tiderna.

Regulatorn, dock, höll dom för operatörer, – i ett, omfördelning förslag, – med antingen 900 MHz eller 1800MHz spektrum för att frigöra etern och återköp dem genom auktioner. Det rekommenderade grundpriset för en pan-Indien 1800MHz band spektrum märkas på 14,96 miljarder rupier (US $ 231.740.000), ungefär hälften av tidigare priset satt under mars auktion av 28 miljarder rupier. Auktionen, skrapade på grund av låg ränta, bland telekom som åsikten att reservationspriset var för högt.

TRAI föreslog också ett grundpris på 1,75 miljarder rupier för Delhi spektrum och 1,65 miljarder rupier för Mumbai, som är 55 procent till 57 procent lägre än priserna som i mars. Men det förblev mamma på prislapp för CDMA, eller 800 MHz spektrum, enligt The Economic Times.

Rajan Matthews, generaldirektör för Cellular Operators Association of India, sade i rapporten sina medlemmar GSM-operatörer var “relativt nöjd” med förslag på grundpris för 1800MHz spektrum. En talesman med en CDMA-operatör, men betonade bristen på klarhet om dess expansionsplaner amid TRAI tystnad på 800MHz prissättning,. Rekommendationerna är i linje med kraven i många olika aktörer i branschen, “Sanjay Kapoor, tidigare vd för Bharti Airtels Indien och Sydasien verksamhet, berättade de ekonomiska tiderna. “ett schablonbelopp spektrumanvändning laddning [och] spektrumhandel är alla steg i rätt riktning.

Trai rekommendationer skulle fortfarande behöva godkännas av Indiens Institutionen för telekommunikationer (DOT).

Tillkännagivandet kommer efter två misslyckade auktion bud, inklusive en annan i november förra året, på grund av höga pricepoints men som skulle kunna ta in välbehövliga intäkter för den indiska regeringen, som siktar på ett budgetunderskott på 4,8 procent av BNP.

Operatörer har varit kritiska till landets hantering av 2G spektrum. Vodafone i februari anklagade den indiska regeringen, obehörig vinst; och begärde att spektrumet det framgångsrikt hade bud i auktionen November omedelbart tilldelas.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Regeringen också, avvisade överklaganden som lämnats in av fyra operatörer, inklusive ryska konglomeratet Sistema och Indiens Tata Teleservices att återinföra sina 2G-licenser, som återkallades i, 2012 auktions skandal.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga