Ny fond för att hjälpa kinesiska högteknologiföretag säker IPR

En ny fond har inrättats för att hjälpa kinesiska högteknologiska företag förvärvar eller säkra immateriella rättigheter (IPR), ett område som har varit en öm punkt hos det lokala näringslivet.

Etablerat i Peking tech nav Zhongguancun, är de medel som riktas för att öka IPR handel och hjälpa kommersialisera tekniken i landet, rapporterade statliga nyhetsbyrån Xinhua. Kina är idag världens största tillverkare av smarta terminaler, men dess industri betalar mellan 5 och 10 procent av den totala produktionen i royalties till utländska organisationer.

De nya Ruichuan IPR fonder kommer att hjälpa kinesiska teknikföretag förvärva IPR lagligt och effektivt, Zhang Hongjiang, VD för Peking-baserade Z-bra Sci-Tech, som driver fonden, sade i rapporten. “Vi strävar efter att hjälpa dem förstå sina rättigheter och undvika smärta från konflikter IPR”, sade Zhang.

Ruichuan IPR fonder förväntas säkra 100 miljoner yuan (US $ 16.21 miljoner) och redan har stöd av lokala tech företag, däribland smartphone tillverkare, Xiaomi och konsumentapparat tillverkare TCL.

Den initiala grupp av investerare i fonden består mestadels företag som sysslar med smarta terminaler och mobilt internet, sade Zhi Binwei, biträdande chef med Zhongguancun innovationsfrämjande avdelning under förvaltningskommittén. “Det skapar en helt ny affärsmodell, med företag som huvuddelen av marknadsorienterade medel på IPR verksamhet”, säger Zhi.

Lin Peng, vd för Z-bra Sci-Tech, konstaterade: “Patent förvaltningen har varit viktig för kinesiska högteknologiska företag i deras utländska utveckling.”

Kinesiska tech företag, investera ansträngningar att tvätta bort branschens, rykte som en, copycat och IPR pirat, särskilt som lokala företag alltmer ser att göra investeringar samt förvärv utomlands.

Lenovo, till exempel i mars kluven ut, US $ 100 miljoner dollar till köpa p; atents, från Unwired Planet, som den kinesiska hårdvaruaren ser att expandera sin smartphone verksamhet efter att ha avslutat, dess Motorola Mobility buyout. Patentet affären omfattade 21 patent kategorier täcker 4G och LTE-teknik.

Lenovos expansionsstrategi utomlands innefattar arbete med patenttvister och licensiering, enligt Xinhua rapport, som läggs Xiaomi hade ansökt om 1000 patent och planerade att fördubbla antalet i slutet av 2014.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna