NSA kärn Secrets “läckagepunkter på spioner som arbetar inom företag

Nya dokument läckt av Edward Snowden föreslår National Security Agency (NSA) har agenter som arbetar under djupt täcker i USA och utländska företag.

Först publicerad av The Intercept på fredag, den högt klassade dokument pekar på NSA med en liten grupp av välplacerade och tungt kontrollerats insiders, vars uppdrag är att infiltrera kommersiella företag och arbete inifrån.

Dessa så kallade “betrodda tredje part” kan vara de viktigaste tech företag som du har aldrig hört talas om. webbplatsen visar hur dessa företag arbetar som mellanhänder eller “mäklare” av kunddata mellan Internetleverantörer och telefonbolag, och den amerikanska regeringen.

“Hur vet du NSA inte skicka folk till din datacenter?” publiceringen citerade American Civil Liberties Union Chris Soghoian som säger.

Insamlingen av sex program under paraplyet “Sentry Eagle” program, sägs vara “kärnan” en del av NSA: s hemliga uppdrag att “skydda USA: s cyberrymden.

Genom att göra det, har tidigare läckor visas den amerikanska underrättelsetjänsten kommer att arbeta för att försvaga krypteringsstandarder, avlyssna teknik för buggning när dess ut för leverans till kunderna, och genomföra exploatering och spionage nätverk.

NSA har infiltrerat ett antal företag som är kritiska för sitt uppdrag riktad exploatering (TATEX). Dessa medel, vars namn inte avslöjas, sägs att arbeta i företag med säte i kontradiktoriska nationer som Kina, men också allierade och vänligt sinnade länder, särskilt Sydkorea och Tyskland.

En del av dokumenten tyder också på att vissa medel kan arbeta för USA-baserade företag, eller företag som ägs av amerikanska företag.

2004-daterat dokument säger innehållet “utgör en kombination av det största antalet mycket känsliga fakta relaterade till NSA / CSS övergripande Cryptologic” med hänvisning också till den centrala säkerhetstjänsten, NSA: s systerbyrå.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer