NBN Co, Silcar förneka att dra proppen på erbjudanden

NBN Co och Silcar har förnekat en rapport att byggföretaget inte kommer att lämna för framtida entreprenadavtal med NBN Co på grund av förseningar med befintliga entreprenadavtal för National Broadband Network (NBN).

Den Australian Financial Review rapporterade i morse att chefer inom Silcar och Transfield – som tidigare har vunnit entreprenadavtal – skulle inte göra några fler erbjudanden om arbete för utrullningen av den federala regeringens NBN. Detta var enligt uppgift på grund av utbyggnaden är långsammare än väntat, vilket har “skurits ner sina vinster medan förebygga arbets besättningar från att tilldelas till andra jobb”.

I rapporten sägs att Silcar och Transfield var inte kommentera historien, på grund av avtalsförpliktelser. I eftermiddag, utfärdade Silcar ett uttalande förnekar påståendet.

Rapporten i Ekonomisk översikt att Silcar är “satt till överge” nästa omgång av NBN kontrakt är osant “, bolagets VD Peter Lamell sagt.” Silcar har och kommer att lämna för specifika komponenter i NBN erbjuds det, och förblir 100 procent åtagit sig att bygga upp nationen projekt både för det arbete vi har i handen och för ytterligare arbete i framtiden.

NBN Co sa att det har bekräftats med både Silcar och Transfield att de skulle fortsätta att söka arbete från NBN Co

Rapporten är uppenbart osant, både Silcar och Transfield har bekräftat oberoende idag “, säger NBN Co.” Alla befintliga byggentreprenörer är engagerade i projektet, och är angelägna om att bjuda på ytterligare arbete.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze