Nanya Technology att omplacera, avskeda 600 anställda

Nanya Technology planerar en inre ombildning av de anställda, som skulle se 600 anställda antingen omplaceras till andra företag eller permitterade i slutet av året. Detta är en del av nya affärsstrategi som syftar till att stoppa glid försäljning.

Enligt Taipei Times på fredagen, kommer cirka 400 anställda från DRAM (dynamic random access memory) chipmaker tilldelas andra positioner inom intressebolag enligt moderorganisationen – Formosa Plastics Group. Den andra 200 kommer antingen att permitteras eller övertalas att gå i pension tidigare eller sluta sina jobb, sade Wu Chia-Chau, ordförande i Nanya Technology.

Den omfördela personal kommer att slutföras i slutet av 2012, och antalet anställda i Nanya ligger kvar på runt 2000, tillade Wu.

Denna arbetskraft initiativ är en del av DRAM företagets strävan att omforma sin affärsstrategi och att diversifiera sina produkter. Nanya Technology planerar att fokusera på manfacturing specialminneschips, såsom produkter av hemelektronik DRAM och mobil DRAM, förklarade han.

Nanya Technology på torsdag postat en 11,7 procent nedgång i intäkterna för att nå NT $ 1,86 miljarder euro (US $ 63.600.000) i september på grund av lägre leveranser. Detta är lägre än NT $ 2,11 miljarder euro (US $ 72.100.000) in i augusti. Sista kvartalets intäkter, i sin tur, föll 35 procent från andra kvartalet NT $ 10,1 miljarder kronor (U $ 3,45 miljarder euro) till NT $ 6,55 miljarder euro (2220 miljoner US $), noterade rapporten.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer