Ministern säger Aussie IKT att spänna för USA krasch

Theo Theophanous, Victorian minister för industri, handel, IT och större projekt, berättade deltagare i en Melbourne konferens igår att den amerikanska ekonomiska nedgången kommer att påverka både lokala leverantörer och personal från American ägda företag inom en snar framtid – men den lokala industrin ser stark nog för att absorbera effekten.

I sitt tal vid en australisk Information Industry Association (AIIA) genomgång i Melbourne igår hävdade viktorianska ICT ministern att knock-on från den amerikanska nedgången kan leda till personalminskningar i den australiensiska verksamhet US-ägda företag, och se fler jobb går till havs – men tillade resultatet av Australiens ekonomi är fortsatt stark nog att säkerställa en stadig tillväxt i IKT och andra sektorer.

Theo Theophanous, Victorian ICT minister

Credit: Parlamentets Victoria

“Den globala IKT-industrin kommer förmodligen att behöva spänna sig för nedfall från nuvarande ekonomiska förhållandena i USA”, säger Theophanous.

En AIIA talesman berättade website.com.au att ministern försökte ge några garantier för den lokala industrin.

En talesman för ministern sade i dag att Theophanous har spenderat mycket tid “förstärka styrkan i Victoria ICT, särskilt i sitt skapande förmåga jobb”.

“Melbourne växer snabbare än någon annan stad, är vårt jobb tillväxt större och det beror delvis på att tillväxten av IT-branschen”, säger Theophanous.

Den AIIA talesman sade ministerns synpunkter på möjligheten av nedskärningar från amerikanska företag med verksamhet i Australien var helt enkelt en “utanför manschetten anmärkning”, och “var ett svar på en fråga snarare än en del av de viktigaste tal själv”.

“Jag ser IT som en fristående industri, en industri som driver skapandet av arbetstillfällen”, säger Theophanous i gårdagens tal.

Ministerns kommentarer kommer efter forskargrupp IDC förutspådde i slutet av förra året att den globala IT-marknaden tillväxten skulle falla från 6,7 procent 2007 till 5,5 procent år 2008.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze