MailFrontier Gateway Appliance M500 Review

Marknaden är full av e-postsäkerhet produkter, och välja något som passar dina behov kan vara en mödosam uppgift. Men om det är det enkla livet du sugen du kan göra en mycket värre än MailFrontier Gateway Appliance, som verkligen är en av de enklaste säkerhetslösningar som vi har stött på.

Det är inte alla plug and play, men: du behöver veta hur man fäster apparaten till nätet, och du kommer att få ändra din setup / brandvägg router för att dirigera inkommande post till MailFrontier gateway snarare än att skicka allt direkt till e-postservern . Men det är om det, och en gång installerat, är inga speciella tekniska kunskaper som krävs för att antingen lägga de olika verktyg för att arbeta eller hantera apparaten på en dag-till-dag.

Den vanliga webbläsarbaserat gränssnitt används, vilket bevisar mycket intuitivt och lätt att navigera. Tekniska termer hålls till ett minimum och du får omedelbart skydd så snart apparaten är påslagen, med automatiska uppdateringar som standard och inget behov av någon finjustering om du verkligen känner behovet. Som är lika bra som, trots den skenbara enkelhet, har MailFrontier Gateway Appliance en hel del att erbjuda.

Till att börja med finns det antivirus skanning av både inkommande och utgående meddelanden med hjälp av en kombination av Kaspersky och McAfee teknik. Meddelanden kan också skannas för spam, plus det finns möjligheter att blockera phishing och andra bedrägeriförsök. MailFrontier egen Cognite teknik används för att kontrollera rykte skicka e-postservrar, granska innehållet i meddelandet, validera inbäddade webbadresser och så vidare. Något misstänkt kan sedan blockeras eller sätts i karantän i en skräppost bin för att ge tid för att kontrollera falska positiva. Dessutom genom att koppla apparaten till en lämplig LDAP-katalogtjänst (till exempel Windows Active Directory), kan användarna lämnas att hantera sin egen skräppost, antingen via en webbläsare eller med hjälp av Outlook och Lotus Notes plugin-program.

Naturligtvis låter användarna förlorar på post i karantän är inte nödvändigtvis en bra sak. Så vi gillade särskilt möjligheten att stoppa meddelanden som är markerade som möjliga nätfiskeförsök som hämtas från skräp brevlåda. Post med virus bilagor kan på liknande sätt avgränsas, och vi gillade det regelbaserade strategier som gör det möjligt att nivån och typen av postsäkerhet tillämpas skräddarsys för att passa enskilda individer eller användargrupper.

En massa övervaknings- och rapporteringsverktyg också som standard, inklusive en instrumentpanelen för att se på blick, vad som har fångats av MailFrontier enheten som de värsta syndarna är och så vidare. Det finns även en Return On Investment (ROI) kalkylator för att se vad du sparar som ett resultat av att inte behöva ta itu med allt det oönskade skräppost och andra obehagligheter.

Riktar sig främst till företag med Microsoft Exchange eller Lotus Notes / Domino, den MailFrontier apparaten kan i själva verket användas med alla SMTP-server. Du kan också köpa programvaran separat och distribuera den på din egen hårdvara om du vill. Gateway Appliance dock undviker alla problem med detta tillvägagångssätt, MailFrontier har också undvikit den vanliga WhiteBox plattformen tas av andra apparaten leverantörer till förmån för IBM X-serien hårdvara.

Det finns två modeller som erbjuds, som börjar med Pentium 4-baserade M500 som vi utvärderade, som kan skanna upp till 50.000 meddelanden per timme. Det är sannolikt att vara mer än tillräckligt för de flesta små och medelstora nätverk, medan den dubbla Xeon-baserade M1000 kan hantera stora företag laster på upp till 100.000 meddelanden per timme. Flera apparater kan också grupperas tillsammans för att bygga extremt skalbara, distribuerade, försvar.

Det finns också ett val av operativsystem. Du kan ange antingen Red Hat Enterprise Linux (som om översynen modellen) eller Windows Server 2003, både operativsystem är säkerheten härdade och intressant nog, det finns ingen skillnad i pris. I själva verket är det mest ner till en fråga om vad du tycker bäst passar din organisation, eftersom du får samma funktionalitet och samma användarvänliga webbläsare GUI oavsett vilket operativsystem du väljer att gå med.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator