Jive Software Q2: $ 27M i intäkter, $ 11,6 nettoförlust

Jive Software: s andra kvartalet var lite av en blandad kompott. Det postat några betydande förluster, men de är jämförelsevis bättre än de brukade vara, och företaget uppfyllt intäkts förväntningar.

Företaget social programvara leverantör redovisade en nettoförlust på $ 11.600.000, eller 19 cent per aktie, jämfört med en nettoförlust på $ 16.100.000 för samma period föregående år (uttalande).

Icke-GAAP nettoförlust var $ 6.800.000, eller 11 cent per aktie, på en omsättning på $ 27.000.000, en ökning med 51 procent jämfört med samma period föregående år,. Wall Street väntade en förlust på 11 cent per aktie på intäkt av $ 26.600.000 för andra kvartalet,. ordförande och VD Tony Zingale haft en positiv syn på förberedda anmärkningar

Vår drivkraft fortsatte under andra kvartalet, vilket bidrog till en stark tillväxt i både omsättning och fakturering. Kundrespons i samband med nästa generations sociala affärsplattform har varit mycket positiv, och lanseringen av TryJive har drivit en ökad kundacceptans, varumärkeskännedom och vår pipeline av möjligheter.

Även trots förlusterna, Zingale kommenterade under kvartalskonferenssamtal med investerare på tisdag eftermiddag att Jive klarade också bättre än de flesta andra teknikföretag gjorde under Q2.

Mot bakgrund av en ekonomisk miljö som växte mer utmanande jämfört med de senaste kvartalen, var det en stabil utveckling. Socialt företagande är en topp strategisk prioritet för företag, och Jive fortsätter att ge den mest omfattande social verksamhet plattform, utnyttja vår tio års erfarenhet på denna marknad. Som företag fortsätter att ställa om det IT-miljö för att bättre stödja deras affärsbehov, vi tror att Jive erbjuder den enda lösningen som gör att kunder kan dra nytta av de veranda ursäkt megatrender som driver socialt företagande adoption idag.

Zingale tillade att Jive “lagt till en annan hälsosam mix av nya kund vinner” från flera olika vertikaler och branscher inklusive försäkring, finansiella tjänster, teknik, hälsovård, och statliga organisationer.

För utsikterna är Jive förutspår en omsättning på $ 28.000.000 till 29.000.000 $ i slutet av Q3 2012 med en icke-GAAP förlust mellan 10 till 12 cent per aktie,. För det tredje kvartalet, är Wall Street förväntar sig en förlust på 10 cent en andel på intäkter på $ 29.340.000.

Totalt faktureringar (som Jive definierar som en intäkt plus förändringen i totala förutbetalda intäkter) var $ 33.700.000 – upp med 41 procent på ett år över årsbasis,. Non-GAAP förlust från rörelsen var $ 6.700.000, jämfört med $ 8.300.000 från Q2 2011.; slutade kvartalet med 707 kunder, en ökning från 676 per den 31 mars 2012. Jive tillskriver detta till TryJive initiativ som lanserades under Q2.

För helåret är Jive räknar med en total omsättning mellan $ 110,0 miljoner och $ 113.500.000 med en icke-GAAP förlust av 38 till 42 cent per aktie.

Q2, med siffrorna

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott