Intel skära sina SSD priser som börjar nästa månad

Med priser för Solid State Drives redan i fritt fall, verkar Intel redo att gå med i striden genom att sänka priserna på sina SSD i augusti.

Enligt VR-Zone, är chipjätten planerar betydande prissänkningar över sina konsument SSD laguppställningar, även i sin nya 330-serien. 320-serien kommer att se nedskärningar i sina högre kapacitet enheter med detaljhandeln versionen av 300GB enhet kostar $ 464 i stället för den tidigare $ 519, medan 600GB versionen kommer att förlora nästan $ 200 av detaljhandelspriset, som faller från $ 1059 till $ 879.

Föreställningen 520 linjen kommer att se nedskärningar nästan över hela linjen, med 60GB versionen nu detaljhandel på $ 99. Andra nya priser inkluderar: $ 139 för 120GB, $ 199 för 180GB, $ 259 för 240GB, och $ 594 för 480GB. Den 480GB smaken ser en massiv 37-procentig nedskärning av dess nuvarande prissättning.

Även om Intel släppte bara 330 familj i april, det slashing priser för dessa enheter med mer än 25 procent, också. Den 60GB sjunker till bara $ 69, 120 GB till 104 $, och 180GB till $ 154 (en minskning 34,1 procent).

Intel var marknadsledare i början av solid state-enheter, men området har översvämmas av konkurrenter, som har sänkt priserna och samtidigt förbättra prestanda – i går, i själva verket, introducerade Plextor en ny $ 99 enhet, 64GB M5S SSD. Även Intel har traditionellt förlitat sig på sitt varumärke och överlägsen tillförlitlighet om marknadsandelar, nu ser det ut som om det har att spela prissättningen spelet också.

Kommer att sänka priserna gör dig mer benägna att köpa en Intel SSD? Låt oss veta dina tankar i Talkback nedan.

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under