Inte längre roligt och spel: Steam konto kapning blir blomstrande verksamhet

I vilka säkerhet forskare kallar en “blomstrande verksamhet” cyberbrottslingar utvecklar skadliga program för användning mot Valves Steam spelplattform att råna spelare av sina konton, virtuella föremål och prestationer.

PC-spel har alltid lockat en följande, men som bredband ersatt långsamma uppringda tjänster, blev uppgraderingen katalysatorn för online spelplattformar. Långt bort från dagarna av handhållna konsoler, NeoPets, Tetris och Space Invaders, spelare kan nu strömma och köpa spel på nätet, spela med andra över hela världen och utbyta hårda kontanter för virtuella föremål.

Det finns en nackdel, dock. Precis som inbrottstjuvar är mest intresserade av högt värde du har i ditt hem, kan gamer konton också lagra virtuella föremål och valuta värt att stjäla och sälja.

Ånga är en av de mest populära och största spelplattformar online idag. Catering för över 140 miljoner användare, lockar Steam också mindre salta typer som är villiga att bryta sig in i konton som tillhör andra för att skölja dem om allt från tecken till virtuella föremål.

Däri ligger en väg för att utnyttja – och en malware skaparna är villiga att fortsätta.

I en fördjupad undersökning av Steam plattform och hot som den står inför, Santiago Pontiroli, en forskare med Kaspersky Lab, och Bart P från Panda Security sade i ett blogginlägg på Securelist att på grund av Steam inköp funktioner och objekt handel, cyberbrottslingar har blir mer och mer intresserad av att utnyttja plattformen.

Enligt forskarna, kriminella gäng i hela Östeuropa, i synnerhet, har varit att titta på Steam mycket noga. Men de är inte de enda som är intresserade av kapning och skövla konton – som Steam själv medger att se nästan 77 tusen konton övertagna bedrägligt varje månad.

Detta är ungefär 2500 konton som tillhör inte bara till nya spelare, men både erfarna och professionella spelare och bidragsgivare som kapas per dag.

Som ni kan se, är detta ett allvarligt problem – och sannolikt bara att bli värre tack vare Steam Stealer, malware skräddarsydd för detta ändamål och släppa loss i det vilda.

Ånga Stealer är samlingsnamnet för en rad olika stealer skadliga stammar baserade på läckt källkoden från en rysk jordisk forum. Nu finns med olika funktioner, inriktningar, fria uppgraderingar och användarmanualer, säger säkerhets laget “enkelhet” av dess användning är uppmuntrande alla och vem som helst att komma in i cyberbrott scenen för att få tag på den gäckande objekt eller stappla konkurrerande spelare genom att stjäla deras konton .

“Fokus på försäljnings stjäla till någon med pengar att spendera innebär att ett svindlande antal script-kiddies och tekniskt utmanade individer tillgripa denna typ av hot som deras malware val att komma in i cyberbrott scen,” laget säger.

Den skadliga program sprids oftast genom social ingenjörskonst och falska webbplatser eller meddelanden som skickas direkt till offer som innehåller skadliga länkar.

Steam Stealer paket endast kräver en användare att välja sin krävs programmeringsspråk och är utrustad med en rad av API och bibliotek som kan integreras utan ansträngning i Steam.

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Men det är det förmånliga priset av paketet, endast $ 15, vilket skiljer detta från vanliga malware-as-a-Service affärsmodeller. Vanligtvis kan priserna nå upp till $ 500 för sådana användarvänliga malware paket, men i det här fallet, kommer bara några extra dollar får du inte bara nyttjanderätter men full källkod och en användarmanual.

Som ett resultat, bygger några paket utöver $ 30.

Valve vet att det finns ett problem med kontokapning och skadlig kod, men stöld fortfarande frodas och svår att kontrollera. Vad Steam spelare kan göra under tiden, är dock genomföra sina egna säkerhetsåtgärder – inklusive genomförandet tvåfaktorsautentisering, genomdriva e bekräftelser och kontroll för artikel handel, ändra sina lösenord regelbundet och återstående försiktig med alla webbadresser som skickas via plattformen.

Om du gör jobbet svårt, kan du förmodligen undvika att bli ett offer, eftersom forskarna slutsatsen

Hur man kan öka din Bitcoin gruv resultatet med 30 procent med mindre ansträngning, SMS Android malware rötter och kapar enheten – om du inte är ryska, Bug gåvor: Vilket företag erbjuder forskare kontanter, Shodan: IoT sökmotor integritet budbärare, Vad händer när läcker du stulna bankuppgifter till den mörka webben?

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Läs vidare: Top Picks

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer