Infor att förvärva SSA Global

Infor utvecklar affärssystem för tillverkande och distribuerande företag, medan SSA: s program riktar tillverkning, konsument- och tjänstebranscherna.

Med detta förvärv kommer Infor bli den tredje största affärssystem inom branschen, med ca $ 1,6 miljarder USD intäkter, “Jim Schaper, ordförande och VD för Infor, sade i ett uttalande.

Flytten beräknas grop Infor mot marknadsledande Oracle och SAP.

I Asien, dock Oracle och SAP har en stark marknadsnärvaro, och det skulle vara svårt för Infor att bryta sina fästen, Alan Tong, IDC: s Asien-Stillahavsområdet forskningschef för företagsapplikationer, sade i en telefonintervju.

Notera att SSA Global “tog ett tag” för att befästa dess förvärv av Baan 2003 Tong sa att det skulle ta stora ansträngningar för Infor att hantera och integrera flera produktportföljer. Infor köpte också Mapics april förra året.

Under det senaste avtalet, som har godkänts av SSA Global särskild kommitté av oberoende styrelseledamöter samt styrelsen, kommer Infor betala $ 19,50 per aktie kontant till SSA aktieägare.

Parterna räknar med att stänga transaktionen i den tredje kalenderkvartalet 2006.

I en snabbt konsolidera marknaden, har vi sett att storlek och skala materia “, säger Mike Greenough, SSA ordförande, VD och koncernchef. Transaktionen ger värde till alla våra viktiga intressenter … våra investerare, våra kunder och våra medarbetare.”

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Infors Kännagivandet följer en ström av fusionsverksamheten i mellanklass ERP utrymme, inklusive Lawsons förvärv av Intentia för $ 607.000.000 tidigare denna månad. J.D. Edwards förvärvades av Peoplesoft, som i sin tur köptes av Oracle.

Aaron Tan av webbplatsen Asien rapporterade från Singapore.

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion