Indisk teknik startups strejk kruka med guld i 2015

För indiska teknik startups har 2015 visat sig vara en anmärkningsvärd år som de samlat in mer än $ 7 miljard i privat finansiering i 789 nya affärer jämfört med $ 5,4 miljarder 2014.

Enligt en rapport från start tracker Tracxn var så många som 341 erbjudanden totalt $ 3,17 miljarder färdig mellan januari och juni 2015, medan 448 erbjudanden slöts till ett belopp av $ 4,05 miljarder 1 juli 15 december.

De mest betydande finansieringsrundor under året var av Paytm som gjorde $ 500.000.000, annonser portal Quikr landade $ 150.000.000, restaurang upptäckt portal Zomato tog i $ 60.000.000, Flipkart fick $ 700.000.000 och musikstreamingtjänst Saavn, mobil reklambyrå InMobi, och på nätet möbler återförsäljare PepperFry finansierades till ett belopp på $ 100 miljoner vardera.

De fem investerare var: Sequoia Capital stöd 33 startups, Accel Partners investerade i 32 bolag, Tiger Global finansierade 28 Saif Partners och Kalaari Capital tog en andel på 19 organisationer vardera, tillade rapporten. Av de 4.200 startups, 1200 var tech startups och majoriteten av dem var e-handel, konsumenttjänst, och sammanställare, enligt rapporten.

National Association of Software och tjänsteföretag (NASSCOM) President R Chandrashekhar sade att förutom positivt påverkar livsstil medborgare deltar, var nystartade företag att skapa innovativa tekniska lösningar.

“Dessa lösningar ta itu med de viktiga sociala problem som Indien stod inför och skapar betydande tillväxtmöjligheter för intressenter”, tillade han.

Det gångna året såg också uppkomsten av ambitiösa unga företagare med nya idéer som fokuserar på styrkor och innovationspotentialen i den indiska start ekosystemet, som har mognat en hel del jämfört med de senaste åren.

Verkställande direktör för Mumbai-baserade Astarc Ventures, Salil Musale, sade att ett stort antal investeringar gjordes i mobilappar baserade startups från restaurang upptäckt och mat leverans till hemservice, och taxi amerikanskt startups under året.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

“De riskkapitalister blev måttligt försiktig med fokus på enhets ekonomi och väg till lönsamhet på en del av dessa trender, men störande idéer och starka lag fortsatte att attrahera kapital”, sade han på webbplatsen.

Terming 2015 som ett “kännetecken år” för indiska startups, Musale sade att högre riskaptit bland investerare, särskilt i utsäde och serie A nivåer, stärkt förtroende entreprenörer och uppmuntrade dem att komma med innovativa idéer.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Året blev det också en ökning av kvaliteten på entreprenörer som tittar på att bygga mjukvaru- och hårdvaruprodukter för den globala marknaden förutom uppkomsten av startups inom områden som Foodtech, fintech, robotik, virtuell verklighet, och augmented reality.

Det fanns också ett ökat stöd från den indiska regeringen och de stater i form av incitament, börsnotering möjligheter och andra vägar i fastställande av startup.

“Vi såg också hur investerarna bränna sina fingrar med vissa affärsmodeller i B2C utrymme”, säger Musale.

Astarc Ventures har gjort 7 investeringsåtaganden i 2015 och bolaget planerar att öka antalet till 10 år 2016.

“Vi kommer att titta på att investera i futuristiska störande teknik startups som vår senaste investering i Absentia Virtual Reality, och även på företag som är strategiska för befintliga affärs domäner, och de som skulle kunna förenas [med] butiks- detaljhandeln analys, fordons IoT, lagra display lösningar, heminredning, agri-tech “, säger Musale.

Finansiell teknik och programvara har varit stora områden av intresse förutom konsumentmedia, enligt Sudhir Sethi, grundare ordförande och VD IDG Ventures Indien.

Sethi sade att företag som CreditMantri, LetsVenture, Momoe i fintech utrymme, och NestAway, POPXo, Rentomojo, Tripoto i konsumentmediautrymme finansierades av IDG Ventures Indien i år.

“En annan anmärkningsvärd förändring har varit framväxten av indiska rupier kapital som en viktig kraft i form av LPS (investerare i fonder) och vårt företag ledde denna strategi att öka rupier kapital för venture tillgångsslag i Indien”, säger Sethi.

Med uppgifter om de investeringar IDG Ventures, Sethi sade att företaget har deltagit i 32 transaktioner och de ingår 16 A-rundor, åtta utsädespriser och tre var en fortsättning på runt inom samma kalenderår.

“Vi räknar med ett förnyat fokus på finansiering kring företagsapplikationer och mobil första modellerna kring innehåll och handel. Fintech kommer att vara ett viktigt fokusområde också. Affärsmodeller som är kapitaleffektivt kommer att fortsätta att attrahera kapital som de skala”, säger han menade.

NASSCOM, som släppte den andra upplagan på indiska startups rätt Uppstart Indien – Momentous Rise of the Indian Uppstart ekosystem, vill regeringen att formulera en politik för att främja deras totala tillväxt och främja en miljö av entreprenörskap. Även infrastruktur bör utvecklas mellan städer för bättre anslutningsmöjligheter, transport och grundläggande bekvämligheter för att sporra tillväxt.

“Regeringen bör fastställa regler om exitalternativ för entreprenörer samt investerare att öka gränsöverskridande fusioner och förvärv”, säger NASSCOM.

Vissa stater som Karnataka och Rajasthan har redan lanserat statlig nivå politik under den senaste tiden och fler stater väntas följa efter under det kommande året.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera