Indiens baby steg mot bärbar produkt stolthet

Belgaum är en dammig, vatten svalt stad i norra delen av Karnataka-en outvecklad del av den stat som har tillspetsat ignoreras av sina politiker i årtionden och så långt bort från IT-hype av kapital Bangalore som möjligt.

Ändå har det lyckats producera personer som Abhishek Latthe, 25, som beväpnad med en examen från mekatronik från Storbritannien University of Southampton utvecklat en gadget kallas Star enligt denna rapport att, när den bärs på handleden eller fäst på kläderna, kan kontrollsmartphones genom att göra saker som att ringa kontakter och starta program eller till och med att övervaka kvaliteten på din sömn.

Den verkliga stjärnan i detta område är dock RHL Vision Technologies, ett inkuberade företag från södra paradis Kochi s Startup Village som har kommit med “Fin”, en anordning som när man bär runt tummen kan styra alla enheter anslutna till det via bluetooth såsom en smartphone, en TV eller en bil digitala system med finger kranar och drar ett. Den mest imponerande aspekten av Fin är ungefär Rs 1,2 crore (US $ 200.000) det höjs genom crowdfunding efter att ha vunnit över några 1600 backers, ungefär doble av vad det var taregting.

För några veckor sedan, jag skrev om indiska spel pionjär Vishal Gondal, som har lanserat sin egen bärbar enhet.

Sedan finns Connovate teknik och dess produkt “Gecko,” en av de första företagen från Indien att väcka uppmärksamhet i detta utrymme, hjälpte delvis av det faktum att Gecko stöddes av Apples grundare Steve Wozniak på Twitter medan utöka den på crowdfunding plattform Indiegogo. Dess mynt stora Bluetooth-enhet fungerar som en tracker, rörelsesensor och en styrenhet för olika elektroniska apparater.

Allt detta är naturligtvis en del av den enorma mötande globala tsunami kallas bärbara enheter där allehanda prylar, från stallet av Samsung till Google, är lovande för att göra ditt liv enklare, social, friskare och mer mobila.

Tydligen, indianer är smack dab i mitten av denna trend enligt Accenture, vars digitala konsumenten tech undersökning 2014 säger att indiska konsumenter översteg de i sex andra länder (Australien, Kanada, Indien, Sydafrika, Storbritannien och USA) i termer av ren lust att köpa elektroniska konsumentprodukter inom ett brett spektrum av kategorier. Mint artikeln säger att de uttryckte maximal intresse för smarta klockor, internet glasögon samt fitness produkter.

Indien har alltid varit dålig på att utveckla högteknologiska produkter så det är välkomna nyheter. Naturligtvis, för dessa företag och produkter att vara mer än en blip på globala ekosystemet bärbara enheter kommer att ta lite att göra eftersom de kommer att vara upp mot vilda konkurrenter, stora och små, med etablerade distributionskedjor och distributionskanaler. Och vistas före alla de senaste breakthrows sätt design och användbarhet gör detta en farlig existens. Ändå spelarna hittills nämnts verkar ha lockat stor uppmärksamhet från de stora elektroniktillverkare och anständigt order för sina produkter.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Det finns dock, parti poopers till denna berättelse om ökningen av den indiska gadget, eller mer specifikt utsikterna för en stor marknad för dem här. “Det finns mycket få konkreta användningsfall och det är mer av ett tillbehör”, Shashin Devsare, verkställande direktör på Karbonn Mobiler, nummer tre smartphone spelare i Indien. Med andra ord, inget annat än en ren modefluga, säger han. Det finns också frågan om prisklasser, som skulle behöva minska med hälften åtminstone för en större publik att begrunda köpa dem.

Kinesiska smartphone tillverkaren Gionee Indien huvud Arvind Vohra anser att huvudsaken är fortfarande i mobiltelefoner och med tanke på att majoriteten i Indien ännu inte har omvandlats till smartphones (även om det sker snabbt) bärbara enheter kommer fortfarande att vara två stora adoptions steg bort.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7