Indien för att underlätta skatteregler för IT-sektorn

Den indiska regeringen är inställd på att slappna av skatteregler för landets IT-sektorn för att göra det till en mer attraktiv plats för utveckling av programvara för multinationella företag (MNC).

Värdera en hög regeringstjänsteman, de ekonomiska tiderna anmälde måndagen att en hög nivå panel rekommenderade gynnsam skattebehandling och en stabil skattesystem för mjukvaruindustrin, mitt i en försämring utsikterna för Indiens exportindustri.

Panelen utsågs av premiärministern Manmohan Singh och leds av centralstyrelsen av direkta skatter (CBDT) ordförande, N. Rangachary.

Som Mittal, vd för branschorganisationen NASSCOM (National Association of Software och tjänsteföretag), sade säkerhet och klarhet i regimen och skatteregler kommer att uppmuntra multinationella företag att få mer arbete till Indien.

Han tillade sedan nästan 35 procent av Indiens exportintäkter kom från multinationella företag och deras fångenskap enheter i Indien, dessa multinationella måste uppmuntras att inrätta sina utvecklingscenter i Indien, snarare än Filippinerna eller Kina. En captive enhet är ett offshore affärsenhet av ett företag som fungerar som en egen enhet.

NASSCOM har också sagt internprissättningsregler – som är avsedda att förhindra att multinationella företag från felaktig prissättning sina produkter för att flytta vinster från Indien – är alltför stränga och skadar lönsamheten i IT-sektorn.

Så kommer regeringen nu fastställa en markering eller en acceptabel nivå av avvikelse av marknadspriset kallas “safe harbor”, som panelen kommer att slutföra med i december, rapporterade Economic Times. Efter det kommer skattemyndigheterna acceptera transferpriser som deklarerats av företag, vilket kommer att ge större säkerhet i skatteavgifter och även minska tvister.

Enligt V. Balakrishnan, CFO Infosys har skattefrågor varit en stor distraktion för mjukvaruindustrin som den försöker att växa i en utmanande global ekonomisk miljö.

Säkerhet, Singapore att granska VPN roll i upphovsrättsintrång, säkerhet, Huawei att utnyttja säker, smart city intresse med Singapore lab, Legal, Singapore passerar domstols lag bland mycket kontrovers, Legal, Singapore PM varnar USA över TPP ratificering

En annan stor klagomål från indiska mjukvaruföretag har att göra med beskattning av intjänade från aktiviteter på plats, som avser att arbeta dessa företag gör på sina kunders webbplatser vinster, enligt rapporten. Skattemyndigheterna har sagt plats betraktas inte export, och därför inte omfattas av skattebefrielse.

De ekonomiska tiderna sade panelen genomfört omfattande samråd med program spelarna innan slutföra den första av de tre rapporter om skatte rekommendationer.

Panelen är en av de olika försök Indien att förbättra flaggning investeringar i landet, tillade artikeln.

Singapore att granska VPN roll i upphovsrättsintrång

Huawei att utnyttja säker, smart city intresse med Singapore lab

Singapore passerar domstols lag bland mycket kontrovers

Singapore PM varnar USA över TPP ratificering