IDC har blind tro på chefs digitala kommenderar

CIO: er kommer att fokusera det mesta av sin tid under de kommande åren på analys, cyber och tillväxt, men kan avstå ansvaret för kundinriktade teknik Chief digitala officerare, enligt IDC.

IDC släppt sin CIO agenda för 2015 och lade ut prognoser för framtiden.

Den zinger i topp 10 listan kommer med nr 6

År 2020 kommer 60 procent av CIO: er i globala organisationer att ersättas av Chief Digital Officer (CDO) om leverans av IT-aktiverade produkter och digitala tjänster.

Verkligen?!? Vissa företag kommer att främja CDO en stor roll. Under fem år, skulle jag bli förvånad om 60 procent av de globala företagen har även en CDO. Varför? CDO är en övergångs roll. Varje företag på planeten kommer att vara digital och det innebär att de flesta chefer kommer att luta på det sättet. En CDO läge när allt är digital är lite överflödig.

Och om du tar Gartners stora CIO undersökning hänsyn VD inte ens ger CDO mycket spel. I själva verket, CDO har viss tyngd men ingen mer än andra CXOs. Här är ett diagram baserat på Gartners undersökning av 2,810 CIO i 84 länder och en VD följeslagare ansträngning

Min insats: CDO kommer inte ens att vara ett ämne med 2020.

Lyckligtvis för IDC, övriga CIO förutsägelser vettigt.

År 2017 kommer 80 procent av CIO tiden kretsa kring analys, trygghet och nya intäktsströmmar via digitala tjänsterna. År 2016 kommer säkerheten vara en topp tre prioritet för 70 procent vd,. År 2016 kommer 65 procent av den globala strategi kräver IT som en tjänst,. År 2015 kommer 60 procent av CIO använda DevOps,. År 2016 kommer 80 procent av CIO leverera nya arkitekturer som gör det möjligt för innovation och bättre beslut,. År 2016 kommer 80 procent ersätter nuvarande IT-tillgångar med moln plattformar;. Vid 2018 kommer 30 procent av CIO har en analysstrategi,. År 2017 kommer 35 procent av leverantörsrelationer kretsar kring tredje partiprogram misslyckas,. 2018, kommer halv av CIO gynna ett öppet förhållningssätt standarder.

Här är en titt

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck