IBM: s Sun affär inställning: Samtal uppges nära kollaps

IBM: s förvärv av Sun Microsystems ser ut att vara nästan toast.

Enligt Wall Street Journal, samtal mellan IBM och Sun är på väg att kollapsa. Suns styrelse skjutits ned ett formellt erbjudande från IBM lördag. IBM: s pris: $ 9,40 en aktie eller lägre. Suns reaktion: Det är för låg.

The New York Times rapporterar

Efter juridisk granskning, IBM rakat sitt erbjudande lördag från $ 9,55 per aktie, utbudet på bordet i slutet av förra veckan, till $ 9,40 per aktie, sade en person som känner till samtalen. Erbjudandet överlämnades till Sun styrelse på lördag, och det balked. Sun styrelse inte avvisa erbjudandet direkt, men ville vissa garantier som IBM sida anses “betungande”, enligt den personen.

Suns framtid — och utan tvekan den bästa det kan få för överskådlig framtid — kan slösas bort över 15 cent per aktie.

Nu denna berättelse kan vara bara en anläggning bara för att få ett visst inflytande, men det är ganska uppenbart att någon fördel vilar tydligt med stora blå. Sun har erbjudits runt och ingen nafsade. Samtidigt är Sun inte mycket av en möjlighet att förhandla om ett högre pris. Innan ordet av IBM: s erbjudande var Sun aktier under $ 5 märke.

Om IBM erbjudandet faller igenom — och det låter som om det kommer — Sun aktier kommer sannolikt att dra sig tillbaka till $ 5 märke igen.

Medan solen affären vettigt att IBM det är inte som Big Blue behöver Sun. IBM kan fortsätta på den inslagna vägen. Å andra sidan, sön kan inte.

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

En titt på IBM-sön saga hittills

IBM-sön affären närmar mållinjen, precis Antitrust bekymmer börjar

IBM: s potentiella köp av Sun: Här är varför det är vettigt

Och här är varför det inte.

Misslyckandet i McNealy: s hästsvans strategi

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion