Hulu kommer in VR vurm med app för Samsung Gear headset

Hulu är nästa medieföretaget att hoppa in virtuell verklighet, meddelar på torsdag en app för Samsung Gear VR powered by Oculus.

VR-appen är tillgänglig för nedladdning på Oculus butiken genom headsetet. Den har Hulu innehåll i en 2D-miljö och har 25 VR-specifika program från National Geographic, Showtime, och andra studior innehåll.

Den nya VR app innehåller också Hulu första producerades ursprungligen VR kortfilm, “The Big One.” Hulu samarbetar med Lionsgate för “användare att bevittna ett meteorregn som snart förvandlas till en apokalyptisk mardröm.

2D innehåll uppenbarligen inte optimerad för VR, men Oculus säger användarna kan titta på utställningar i olika 3D-miljöer, med alternativ som ett vardagsrum, strand, eller biograf. För att komma åt 3D-miljöer, fokusera på och välj ikonen tält under videouppspelning.

Hulu-konkurrent Netflix har haft en app på Gear VR sedan starten 2015 och har en liknande upplevelse.

Hulu har tidigare lovat att lansera fler VR applikationer.

“Att ge tittarna med dynamiska miljöer som de själva väljer och teman kring sina favoritprogram ger en helt ny nivå av engagemang, som tillsammans med våra film VR erfarenheter gör Hulu en spännande VR destination” Julian Eggebrecht, Hulu VP av enhetsplattformar, sade.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus