Hootsuite har nu video integrationer med Facebook, YouTube, Twitter och Instagram

Sociala medier plattform Hootsuite rullar ut video integrationer med YouTube, Facebook, Twitter och Instagram.

Integration låter användarna godkänna schema och publicera videofilmer via sociala nätverk direkt från HootSuite plattform. Förut kunde organisationer endast hantera inlägg med text eller bilder över sociala nätverk.

Video integrationer gör det också möjligt för användare att övervaka kommentarer och samarbeta över lag för att hantera flera konton och påskynda svarstider till kundförfrågningar.

Med YouTube integration i synnerhet, sade HootSuite organisationer kan helt hantera både ägs och “ägarlösa kanaler” – från innehåll upptäckt kampanj utförande till insikter genom analys appar i HootSuite App Directory.

HootSuite VD Ryan Holmes säger att integrationer är en del av en push för att stödja det sätt märken använder video för bred överklagande, marknadsföring och utbildning.

signalerar flytten också hur video har flyttats från ett frivilligt verktyg för marknadsförare att ett måste kommunikationskanal för företagen, sade företaget.

Till exempel, förra året, Facebook mer än fördubblat sin dagliga videovisningar till 8 miljarder. Det sociala nätverket fokus på video, särskilt levande sorten, var mycket tydligt under den senaste F8 Developer Conference.

Integration kommer vid en hektisk tid för HootSuite. Förra veckan företaget rullat ut en trio av öppna API: er för publicering, användaradministration, och länkförkortningstjänst Ow.ly. Utbyggnaden var första gången Hootsuite öppnade upp sin plattform för utvecklare.

Förra månaden meddelade Vancouver, British Columbia-baserade Hootsuite planer på att förvärva Sales Prodigy, en mobilapp som erbjuder sociala försäljningsverktyg för företag. Företaget planerar att integrera försäljnings Prodigy teknik i sin plattform för att underlätta för affärsanvändare att samarbeta med potentiella kunder i realtid på sociala medier.

I november HootSuite skärpt sina band till Microsoft med en serie av plattforms integrationer med Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Office 365, och Sharepoint, tillsammans med fler funktioner bundna till Yammer.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela