Google att utmana Amazon med en dag fartygs (rykte)

Inte brottas med att låta Amazon äger online shopping utrymme, är Google tydligen “i samtal” med återförsäljare som Macys, Gap och Office Max för att erbjuda en-dag sjöfarten tjänst som konkurrerar med bekvämligheten av Amazon Prime, enligt Wall Street Journal.

Sökandet jätte har ingen ambition att öppna en digital skyltfönster för att sälja HDTV och digitalkameror direkt till dig, men vill utnyttja sin stora data inställd för att förbättra sjöfarten så att du inte behöver vänta på en out-of-state sändning när det finns lager i en lokal butik

Snabbfartygslinje skulle baseras på Googles bakom kulisserna system som tillåter kunder att ta reda på om närliggande butiker har en produkt i lager och om de kan få produkten levereras till dem inom en dag. När kunder gör en beställning på deltagande detaljhandelns platser, kan Googles system sparka in för att erbjuda dem möjlighet att samma dag eller nästa dag leverans, sade en person som känner till ärendet.

Naturligtvis inte Amazon inte bär varje enskilt objekt finns på den här planeten så det finns utrymme för Google att förbättra sjöfarten och online shopping för resten av Internet. Om Google är intresserade av att ersätta Amazon som online detaljhandeln kung, eller försök att ta tillbaka en del av annonsintäkter har förlorat till Amazons hemsida för produktrelaterade sökningar, kommer konkurrensen mellan de två internetmärken endast gynna konsumenterna.

[Källa: Wall Street Journal, WSJ.com]

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Ny Google linjetrafik att gå efter Amazon Prime?

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid