datorer polisen drabbats av virusattack

Räddningstjänsten påverkas inte av virusattack till New Jersey polis IT-system.

En virusinfekterade datasystem vid Newark polisen i New Jersey förra veckan, med fyra dagar att städa upp.

Polisen sade att det fanns inga tecken på någon form av dataintrång och att attacken “inte störa leverans av räddningstjänsten till våra medborgare”.

NYPD startat ett pilotprogram med Windows-telefoner i slutet av 2014 och den här veckan meddelade att alla 36.000 officerare kommer att utfärdas telefoner att hjälpa till att lösa brott.

“Genom insatser av stadens och divisionens IT, samt stöd från Essex County åklagarmyndigheten, New Jersey State Police och federala myndigheter, var vi snabbt kunna få systemet rengöras och drift i fyra dagar”, sade en polis talesman.

Enligt en rapport, viruset tillfälligt låst servrar, blockerar åtkomsten till program som används för att spåra och analysera data brotts.

I enlighet med polisprotokoll, Newark rapporterade brott till FBI, New Jersey tillståndpolis, och länet åklagarmyndigheten.

I efterdyningarna av attacken, har kategorierna “genomfört ytterligare garantier” för att skydda nätverket. Dock har den exakta innebörden av dessa garantier inte visats, för att – i ord polisen – “minskar sannolikheten” för framtida angrepp eller infektioner.

Det är inte första gången som räddningstjänsten har haft sina system drabbats av virus: tidigare i år hade en Los Angeles sjukhus sitt nätverk tas ner efter servrarna infekterades genom Ransomware.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Virus träffar MedStar Health Hospital nätverk, förnekar datastöld, Hollywood sjukhus blir Ransomware offer, USA: s regering svagare på cyber än någon annan stor industri

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

säkerhet