Vikten av tillväxt vinst för startups

En intressant fråga ibland att många företagare alltid fastnat med handlar om den samlade bilden av deras start och vad som är viktigast?

Deras drömmar är alltid drivs av en passion för den produkt de bygga eller problem de försöker lösa. Vid slutet av dagen, en massa gånger, är entreprenörer som drivs av ett mål som de har satt upp för sig rätt när de har formulerat sin start idé, skrev affärsplanen och skapade en dröm som de är villiga att svarar mot en kostnad som inte kan mätas i bara pengar eller vinst eller för den delen hur mycket berömmelse och framgång det ger dem.

Det finns gott om exempel som demonstrerar attributen för inriktning på mål och faktiska, problemlösning, innan ens en fråga om monetarisering uppstår. Många nystartade idag har insett att dragkraft, användarbas, har den totala tillväxten helt fördel för många startups och förmodligen investerare inser att liksom. Men i slutet av dagen hur man ser start övergripande i termer av dess, värdering, och vad betyder mer i vilket skede för entreprenörer i form av tillväxt kontra vinster de bidrar med, kan vara jobbig.

Också en hel del gånger, ibland smarta entreprenörer och även investerare inser att om din produkt är bra och har en robust plan då tillväxten skulle säkert vara nyckeln och att kunna bygga dragkraft för att bygga en starkare tillväxtplan. En hel del investerare känner vinster är viktiga och en start som inte kan ta in intäkter kan vara mindre värde, men smarta investerare anser att tidig tillväxt och intäkter eller optimering senare kan klippa det för dem. Generellt eftersom tekniken startups är lönsamma, kommer det inte vara så stor en affär, om start är inte lönsamt nu, men är två eller tre år senare.

Nokia Bridge system erbjuder såddkapital till anställda som företaget har uppsagda, att hjälpa dem att få sina egna nystartade företag från marken. Här är hur tre av dem fann erfarenheten

Vid många tillfällen, är tidpunkten för vinsten något av en risk många investerare är villiga att ta. Sannolikheten av vinsten är alltid en dinglande svärd när det gäller tech startups, om man tittar på ett tidigt stadium. Men visst finns det startups som får förvärvas av större aktörer för omfattande lövträ de har lagt ned för sin produkt. Och jag säger inte att det är en garanterad strategi för högteknologiska produkter att fokusera på dessa dagar. Det är bara viktigt att bygga en produkt som verkligen har fokus på det viktiga principer, problemet det löser. Så småningom kommer resultatet säkerligen att vara en del av ekvationen.

Ett mycket bra exempel på den indiska start ekosystem är Redbus. Hur det har förändrat en sådan enkel sak som att boka bussar genom att bygga plattformen och sätta i mycket rigorösa arbete på att få backend sorteras och inte fokusera så mycket på vinster som de fått från researrangörer så mycket som på skalning sin start i form av övergripande tidig tillväxt.

Och många gånger vinsten inte hamnar står för bristerna i ditt företag. Det betyder inte heller att verksamheten kommer att vara uthålligt framgångsrik eller om det kommer att skala.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Vinster menar att en start har mer inflytande, mer tid och en bättre förståelse för sin affärsmodell. är så vara lönsam viktigt att, investerare, men det är bara en av en grupp av faktorer. Men samtidigt, för entreprenörer resan bör vara om att skapa ett värde som kan gå utöver de vinster som de gör för sig själva och för sina investerare. Vad tycker du om det?

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera