Pebble Tid och Android? Bra! Med en iPhone, inte så mycket

Eftersom min Pebble tid kom tidigare i veckan, har jag varit lyckligt bära det.

Parat med Asus ZenFone 2, som kör Android 5.0, är ​​Pebble Time praktiskt. Jag har svarat på inkommande texter av röst och konserverade svar och jag har gallrad e-post genom att arkivera värdelösa meddelanden.

Sedan bytte jag telefoner.

Så fort jag sätter mitt SIM-kort i en iPhone 6 för vissa app testning och sedan parat Pebble tid, var det som om jag var klädd i en helt annan Smartwatch, och inte på ett bra sätt.

Borta var mestadels alla åtgärder anmälan, med undantag för möjligheten att avfärda dem. Inga fler svara på texter, antingen genom rösten eller genom förprogrammerade svar. Inga fler arkivering Gmail-meddelanden. Jag kan fortfarande se mina kalenderhändelser, naturligtvis, kan ändå acceptera eller avvisa telefonsamtal på min iPhone, och Pebble apps i allmänhet fungerar på samma sätt oavsett vilken plattform.

Trots detta, försöker använda Pebble tid med en iPhone – särskilt efter att ha använt den med en Android telefonen – var som vaknat av någon dumpning en hink kallt vatten över mitt huvud. Att säga att det har varit frustrerande är en underdrift.

I rättvisans namn, kan jag inte riktigt skylla Pebble här.

De har lagt ut en trevlig enhet med ett användbart nytt gränssnitt och, precis som tidigare modellen, annonsera flera plattformar. Jag har bara debiteras mitt Pebble Tid sedan använda det de senaste dagarna samt, batteriet ska pågå i 5 till 7 dagar.

Problemet är att ingen tredje part Smartwatch eller tillbehör för iPhone kommer att ha så mycket frihet som Apples egna. De bästa programbitarna vanligtvis reserverad för Apples egna produkter.

Alla “saknade” anmälnings åtgärder på Pebble tid, till exempel, är lätt tillgängliga på Apple Watch. Pebble skulle kunna lägga till några av dessa funktioner i framtiden, men bara om Apples mjukvara tillåter det. Röst svar på e-postmeddelanden kan komma fram – Pebble har sagt att det fungerar på det – men inte troligt för textmeddelanden.

Även om det kanske låter som om jag kastar Pebble produkt, är jag inte. Det är en solid Smartwatch som säkert kommer att locka köpare, eftersom det borde: Det är bekvämt, löper i nästan en vecka, är billigare än alternativ och hanterar många av de grundläggande “table stakes” har en Smartwatch bör, förutsatt att du använder en Android-telefon.

Det är bra för iPhone-ägare också, förutsatt att du inte vill vidta åtgärder på meddelanden från handleden.

denna webbplats granskning: En vacker, fet klocka, med komplikationer, Apple sätter ribban högt för smartwatches på första försöket, Hidden port för Apple Watch kan användas för att ladda det, kanske mer, 7 tips och tricks för att få ut mesta möjliga av din nya Apple Watch

Den sortens besegrar syftet med en bärbar enhet för mig personligen, men: Om jag måste dra ut min telefon att vidta åtgärder på en anmälan, vad är poängen med att ha dem på min handled till att börja med?

Min förhoppning är att Pebble hittar ett sätt att verkligen konkurrera på iOS med Apple Watch i fråga om funktioner, eftersom det har ett pris och batteritid fördel, men jag är leery. Apple är inte vilken typ av företag att överlåta kontrollen till utomstående.

Och för dem som hoppas att se Android Wear stöd komma till iOS, låt detta vara en föregångare om det händer: Du kommer inte sannolikt få full Smartwatch upplevelse där heller.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Apple Watch

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt