Orinoco Residential Gateway RG-1000 Review

RG-1000 från Orinoco stöder både uppringd och bredbandsanslutningar – det har ett inbyggt V.92-modem och en Ethernet-port som stödjer PPPoE. Det är också en bra artist. Men begränsar enda Ethernet-port kombinationerna av trådbundna och trådlösa klienter och Internet-anslutning metoder du kan använda.

Orinoco är varumärket som används av Agere Systems för sina trådlösa nätverksprodukter. Agere i sin tur är en avknoppning från Lucent Technologies, och mycket av den teknik som används i Orinoco intervallet utvecklades där. Det är också ett populärt val för andra leverantörer att rebadge, så om du har ett trådlöst nätverkskort från en PC-försäljaren, är chansen att det är en Orinoco kort i förklädnad.

RG-1000 Residential Gateway är en av Orinoco utbud av accessprodukter, detta är den minst specificerade och lägsta priser. RG-1000 har en enda Ethernet-port som kan användas för att ansluta till en bredbandsanslutning eller ett trådbundet nätverk, men inte båda. Det finns också en V.90-modem inbyggt i enheten, så att du kan använda en fjärranslutning om du inte har bredband. Residential Gateway levereras med en PC Card-adapter, så om du bara har en enda bärbara dator du inte behöver någon mer utrustning att bli ansluten.

Den ganska maverick ser enheten står upprätt, och alla kablar ansluta till den i en clip-on lock baktill. Locket har också tre skruv fästpunkter, så att du kan sätta RG-1000 på en vägg – men kom ihåg att det kommer att sticka ut från väggen med 15 cm.

RG-1000 har en inbyggd DHCP-server, som kan tjäna både trådbundna och trådlösa klienter, och du kan välja vilken av dessa du vill ge adresser till. Om du använder det trådlösa gränssnittet för att ansluta lokala kunder och Ethernet-port för anslutning till en bredbandsanslutning kommer du inte vill att RG-1000 svara på DHCP-förfrågningar från Internet.

Observera att standarden RG-1000 som levereras i Storbritannien stöder endast 64-bitars WEP-kryptering. Men eftersom en kunnig och bestämd angripare kan bryta WEP varje bitlängd, och 64-bitars är tillräckligt för att avskräcka en tillfällig snooper, du bör inte låta detta påverka ditt beslut kraftigt.

Orinoco levererar sin RG Manager för konfigurering. Detta är en okomplicerad paket som riktar sig till användare med enkla krav. Det låter dig ställa in vilken Internet metod du använder, hur IP-adresser tilldelas och om du vill använda WEP-kryptering.

Du får också en fullt utvecklad Access Point chef paket, som ger kontroll över varje aspekt av RG-1000 verksamhet, men är mer komplicerad att använda. Du måste använda AP Manager om du vill ändra brandväggsinställningarna – att konfigurera Port Forwarding eller en DMZ värd, till exempel.

Båda dessa program verkar använda SNMP för att hantera åtkomstpunkten, och det är möjligt, med hjälp av AP Manager, för att begränsa vilka värdar som gränssnitt får skicka SNMP-kommandon till RG-1000. Du bör använda denna möjlighet, eftersom SNMP egen inbyggd säkerhet är dålig och kan brytas av en bestämd angripare. Du kan också styra vilka trådlösa adaptrar får åtkomst till nätverket av MAC-adressen, vilket förhindrar skrupelfria grannar med din anslutning.

Prestanda är bra, som du förväntar dig från den ursprungliga utvecklaren av hårdvaran. RG-1000 genomströmning genom att använda PC-kortadaptern är näst viktigast av zoomåtkomstpunkten. Med en USB-klient, endast ELSA resultat är högre, och då endast av den minsta fraktionen.

RG-1000 är bra att det kommer att fungera med både uppringd och bredband, vilket är ganska sällsynt kvalitet. Att du inte kan använda kabelanslutna klienter med ett bredbandsnät är en nackdel, men det kan vara en du är beredd att leva med.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator