Oracles fjärde kvartalet: Vad du kan förvänta

Oracles fjärde kvartalet förväntas vara stark och analytiker räknar med att företaget fortsätter att driva tillväxten via sin krigsstigen på hårdvaru rivaler och SAP.

Mjukvarujätten förväntas rapportera fjärde kvartalets resultat av 71 cent per aktie på intäkter på $ 10,75 miljarder dollar.

Det finns några bekymmer att Oracle kommer att skära utsikterna lite, men företaget förväntas hålla tuffar.

I själva verket, Piper Jaffray analytiker Mark Murphy sade att hans kontroller med 39 partners “indikerar goda resultat.” Tydligen är Oracle fortfarande ser en pop från uppdämd efterfrågan från 2009 och 2010. Med andra ord är stora affärer stängs.

Bland de mileposts att titta

Utsikterna: Wall Street förväntar skatte första kvartalets resultat på 46 cent per aktie på intäkter på $ 8,28 miljarder dollar. För räkenskapsåret 2012, är Oracle förväntas rapportera resultat på $ 2,39 en andel på intäkter på $ 38,87 miljarder dollar.

Färg på Fusion: Oracles Fusion applikationer rullas ut, men företag testar bara vatten, sade Murphy. “Våra kontroller visar att även om Oracle fortsätter att göra framsteg på Fusion-program, fortfarande kräver betydande integrationsarbete, och därför endast företag testar vattnet vid denna tidpunkt”, säger Murphy. “Det är ännu inte” plug and play “redo, inte heller är det så nära att vara riktigt Web 2.0 som en ansökan från NetSuite eller Salesforce.com. Som sagt, återförsäljare i allmänhet tror Oracle har rätt vision för Fusion.

Hårdvara hälsa: Oracles Exadata verkar vara den verkliga affären och analytiker uppskattar att 100 kunder har maskinerna i produktionsmiljöer. Dock är Oracle diskontering Exadata, enligt analytiker. Det diskontering är i paritet eller bättre än konkurrerande hårdvara rabatter. Barclays Capital analytiker Israel Hernandez projicerade hårdvaruförsäljning på $ 1,29 miljarder dollar för fjärde kvartalet, en ökning med 5 procent från ett år sedan. Den stora frågan är om Oracle kan fortsätta att växa sin hårdvara verksamhet som lågt hängande frukten av solen förvärvet är plockade.

Fickor av styrka i tillämpningar: Analytiker förväntar Oracle att citera styrka i Business Intelligence, CRM och vertikala applikationer. Stora ERP erbjudanden kommer att bli mer dämpad.

Kan Oracle fortsätter att expandera marginaler? Du måste undra hur Oracle kan fortsätta att expandera marginaler via underhålls ökar, men analytiker tror vinsterna kommer att fortsätta att bli bättre. Oppenheimer analytiker Brad Reback sa

Vi tror investerare fortfarande med utsikt över den kortsiktiga hävstång i Oracles modell. Vi anser att det finns fortfarande gott om lågt hängande frukt (rationalisera leverantörer, sänka återförsäljare rabatter, operativ effektivitet, etc.), vilket bör göra det möjligt för Oracle att utöka sin rörelsemarginal> 200 punkter i FY12 … Dessa faktorer, i kombination med en stark, mycket lönsamma och växande underhållsbasen, leder oss att tro att ORCL kan fortsätta att öka sin marginal profil för en tid framöver.

senaste rubrikerna

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion