Netgear WGT634U Review

Routern i sig är en liten smidig enhet och ser liknande till nästan alla andra router du kan ha sett. Lysdioderna och statusindikatorer på framsidan av enheten är ljusa och lätta att läsa och själva enheten är kompakt nog att passa på skrivbordet eller kan gömmas undan på toppen av ett arkivskåp eller bokhylla och skulle inte titta på sin plats.

Först och främst är det WGT634U en stor liten 802.11g trådlös router. Från uppackning och ansluta allt att konfigurera enheten du tittar på 5 minuter, toppar. Den ned-sidan är att installationsdokumentationen innehåller frekvent använda inställningarna ISP, men för USA-baserade ISP enda. Men med det sagt, är dokumentationen bra och du bör kunna hitta all information du behöver från din befintliga ISP.

Enheten erbjuder WEP-kryptering och du kan skapa WEP-nycklar manuellt eller genom ett pass-fras (som är i allmänhet mycket lättare). Du kan också begränsa åtkomsten av MAC-adress och du kan stänga av det trådlösa nätverksnamn som sänds så att andra trådlösa användare kan inte “se” det trådlösa nätverket och kommer att behöva hela SSID namn för att ansluta. Det finns också en inbyggd brandvägg och du kan konfigurera routern att arbeta i en DMZ (demilitariserad zon) konfiguration där det bara finns en “värd” på nätverket är ansluten till Internet, vilket begränsar din exponering.

Det finns också webbaserad administration och bred protokollstöd och firmware uppdatering så att du alltid kommer att ha den senaste och bästa programvara på din router. Och det finns guider för att göra gemensam inställnings uppgifter lättare – men den verkliga stjärnan inslag i denna enhet måste vara USB-porten på baksidan. Du kan koppla in en hårddisk eller annan USB-enhet och sedan dela filer på det trådlösa nätverket, antingen via ett webbaserat gränssnitt eller genom gemensamma nätverksprotokoll.

Denna lilla box surrar just längs och i tester under ett antal dagar, förutsatt att konsekvent prestanda för både trådlösa nätverk och fildelnings aspekter.

Så om du letar efter en trådlös router med en liten “något mer”, eller om du någonsin har funderat hur man dela filer i ditt nätverk, routern är definitivt tops. Och det är så lätt att installera och konfigurera, trådlösa nätverk, Internet och delade filer är minuter från när du först öppna lådan.

Netgear 108Mbs Wireless Media Router WGT634U, Företag: Netgear; Pris: AU $ 349, Distributör: Utvalda återförsäljare, Telefon: 1800 787 638

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator