Nätverks knockout punch? Avkastning på sysselsatt kapital vies för datacenter överlägsenhet

Idag InfiniBand Trade Association (IBTA) lanserat ett nytt initiativ för att främja och medvetenhet om dess avkastning på sysselsatt kapital (uttalas “Rocky”) RDMA över Converged Ethernet-standarden.

Vad är så speciellt med avkastning på sysselsatt kapital? Och varför skulle det vara en “contendah” för datacenter framtida nätverksinfrastruktur?

Ökningen av big data och efterfrågan på realtidsinformation sätter mer press än någonsin på företag lagring.

Det har att göra med förbättrad prestanda för dataintensiva applikationer och sänka den totala ägandekostnaden för både nätverket och lagringsinfrastruktur.

I en tidigare artikel om störande molnteknik, talade jag lite om konvergerad Ethernet infrastruktur och hur det kommer i slutändan lägre kostnader och leverera överlägsna prestanda som befintliga Ethernet (och Fibre Channel) tyg.

Avkastning på sysselsatt kapital-aktiverad maskinvara har varit ute i några år nu, men fram till denna punkt, det har egentligen bara varit omringad av banbrytande molntjänster och dess primära ansökan har varit i utplaceringen av högpresterande, råvaru SMB 3- baserade JBOD lagring – specifikt, förbättrad version av lagrings Spaces funktion som introducerades i Microsoft Windows Server 2012 R2.

Fram tills nu har det bara varit ett fåtal certifierade lösningar och leverantörer ombord, men enligt IBTA, som definierar och främjar ROCE standard, saker och ting förändras snabbt, och till det bättre.

Med lanseringen av ROCE initiativet har IBTA förutsatt utbildningsresurser och ROCE lösning trosor för ett antal kritiska applikations arbetsbelastning och riktade branscher, såsom finansiella tjänster, datalagring, datalagring, Cloud Computing, och Web 2.0, som inkluderar stöd av Open Source leverantörer och större projekt såsom Lustre, Hadoop, Memcached, eukalyptus och Cassandra.

Förutom lösningar som körs på Microsofts moln och dataplattformar, Red Hat, SuSE, IBM, Oracle, VMware samt uppströms Linuxkärnan sig kommer också att stödja lösningar baserade på ROCE standard.

Hur tror du att avkastning på sysselsatt kapital att göra en inverkan på ditt datacenter s nätverk och lagringsinfrastruktur? Prata tillbaka och låt mig veta.

; Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin