MWC 2014: Med tanke på framgången för Galaxy smartphones och återkallande av Fitbit Force, kunde Samsung Gear Fit utesluta wearables

Jag är ett fan av armbandet bärbara och Samsungs kommande Gear Fit ser ut att ha potential att lyckas på denna marknad. En enhet som kombinerar livsaktivitet spårning och grundläggande Smartwatch funktioner och samtidigt vara snygg kan ha mig sätta UP24 och min klocka åt sidan.

Fitbit har varit en av de mest populära armband trackers och Fitbit Force är ofta svårt att hitta i lager. Tyvärr, de bara utfärdat ett återkallande på grund av rapporterade hudirritation så det finns en möjlighet för någon att öka med en stor enhet.

Samsung Gear Fit är en slankare alternativ till de nya, Samsung Gear 2 och Gear 2 Neo enheter bara meddelade i går. denna webbplats har några praktiska bilder av Gear Fit.

Gear Fit är också drivs av Tizen och ger meddelanden och varningar från din anslutna Galaxy enheten. Det har inte en högtalare, mikrofon eller kamera, vilket låter perfekt för mig.

Gear Fit har en 1,84 tums böjd Super AMOLED skärm och är inriktad på fitness / hälsa marknaden. Den ansluter till området hälsa apps på Samsung Galaxy enheter och spårar steg, kontrollera din puls, och tränare du till dina mål.

Banden är utbytbara så att du kan byta ut olika färger när du vill gå vilt eller konservativ. Det är IP67 klassad för vatten och damm motstånd också. Prissättning ännu inte vet, men det bör finnas tillgänglig i början till mitten av april.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Samsung lanserar Galaxy S7, S7 kant: Är det värt en uppgradering, Lenovo lanserar tablett som syftar till företagsanvändare, HP lanserar Elite x3, en business-class Windows 10 phablet, Senaste high-end Ubuntu telefon kommer att finnas tillgänglig globalt, LG G5? vs Samsung Galaxy S7: Vilken är det nya flaggskeppet Android smartphone, Huawei lanserar ny MateBook 2-in-1 PC, Samsung utrustar 360: Kan det ge virtuell verklighet ett företag vinkel, Cisco domstolsverkets mobila nätoperatörer med nya plattform? ; När alla smartphones är identiska och nästan gratis, bara tjänster materia, Mobile World Congress

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

kongress 2016 mobila världen