Möt nya Ransomware som vet var du bor

Det finns en ny malware attack i staden, och den är utformad för att slå lite för nära hemmet.

En ny phishing kampanj sänder tusentals olycksbådande utseende e-postmeddelanden som innehåller mottagarens hemadress.

Den väl formulerade e verkar komma från en legitim e-postadress och domännamn, och höjer mycket få oegentligheter. E-postmeddelandet levereras med en efterfrågan på pengar för en godtycklig tjänst, tillsammans med en länk som utger sig för att vara en “förfallen faktura.”

Om du klickar på länken kommer att installera Maktub Locker, en slags Windows-baserade Ransomware. (hemsidan)

Klickar på länken och öppna filen (som ser ut som ett Word-dokument), och du kommer att bli det senaste offret för Ransomware – det vill säga, skadliga program som krypterar dina filer och lås dig ur din dator tills du betalar en lösen.

Ju längre du väntar, desto större lösen du måste betala.

Vi fick ett e-post på onsdag, som innehöll min hemadress från några åtta år tidigare. Förutom en tweet notera phishing försök, vi trodde inte att mycket mer av det.

Men sedan BBC News rapporterade också att en del av deras staffers också fått liknande letar e-post.

Vi kontaktade företaget heter i vår e-post som krävde pengar som enligt uppgift var skyldig.

“Vi är lika mycket offer som de som fick e-post”, säger en person på företaget som vi talade med i telefon. Ludlow, brittiska företaget sade att de började ta emot telefonsamtal och e-post tidigare i veckan, men betonade att phishing e-post var inte från bolaget.

Ett antal andra företag var inblandade i bluff. BBC rapporterar att andra företag hade “mer än 150 samtal från personer som inte är skyldig oss pengar.”

Firman sade den hade ingen aning om hur bedragare fick folkets hemadresser, men sade att de hade rapporterat händelsen till polisen.

Rahul Kashyap, vice ordförande och chefs säkerhet arkitekt på bevakningsföretag Bromium, sade i ett e-postmeddelande att bedragare använde en “klassisk social ingenjörskonst” teknik genom att försöka “vinna trovärdighet genom att ge några tillförlitliga uppgifter om att de potentiella offren kan relatera till .

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

“Det verkar som bedragare är att utnyttja någon form av databas som har hemadresser tillgängliga för allmänheten och att använda detta för bluff”, säger Kashyap.

Bedragare alltmer på väg bort från locka offren till att ange sitt användarnamn och lösenord på falska webbplatser för att ta över konton.

De är nu vänder sig till Ransomware som har en mycket högre avkastning.

I tester i expert labb i New York verifierade vi att skadlig kod som används i denna Ransomware attack är en variant kallad Maktub Locker, som beskrivs som en “vacker och farlig” typ av Ransomware.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Yonathan Klijnsma, en senior hot omvärldsanalytiker på holländska bevakningsföretag Fox-IT, sade att det faktum att skadlig kod behöver inte en Internet-anslutning är “ganska betydande”, inte minst på grund av system nätverksdetektions inte skulle vara effektiv.

“Det betyder att du kan hämta din e-post, steg på ett plan, öppnar din e-post och ändå träffas”, förklarade han.

Ransomware blir alltmer problematiskt för privata företag och medborgare.

FBI sade förra året att en populär variant av Ransomware har kostat företag tiotals miljoner i skadestånd för förlorade filer.

Många sjukhus, i synnerhet, har mött avställningar och förklarade nödsituationer när deras system drabbades av fillåsning skadlig kod. På senare tid, till den federala byrån uppmanade amerikanska företag i en flash rådgivande hjälpa agenter undersöker ständigt växande typ av skadlig kod.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund