Mobil taxa att stiga varje år, säger Vodafone Indien VD

Det har varit ganska en revolution inom telekommunikation i Indien under de senaste åren, men landets billiga mobiltaxorna, som påstås vara världens lägsta, hotas säger Vodafone Indien VD Marten Pieters. Indiens cirka 600 miljoner mobiltelefonanvändare bör förvänta samtal och andra mobila tjänstepriser att öka som telekomkostnaderna stiger.

Pieters kommentarer ekar de av Bharti Airtel, en av Indiens främsta fyra mobila tjänsteleverantörer, som nyligen hävdade gällande taxor “är på helt ohållbara nivåer”.

Vodafone chef hävdar gällande taxor är inte hållbart jämfört med allmänna inflationssiffror. Intervjuad av PTI, Pieters varnar: “. Vi har [hade] lägre taxor för 18 år mot inflation på 8-9 procent per år nu, kan du göra det för evigt Nej du kan inte?”.

Telco chefen tillägger: “Poängen har kommit där lägsta [taxor] har sett, måste vi öka våra taxor varje år beroende på kostnadsnivåerna” Men han förväntar taxehöjningar kommer att ligga inom den totala siffran inflation..

Den telekomindustrin, liksom alla andra, måste höja priserna hävdar Pieters. I den senaste månaden bolaget minskat sina buntar och Effectivey ökade 2G internetpriser med mellan 25 procent till 30 procent, tillsammans med två andra spelare, Airtel och Idea Cellular. Men det då, sänkt sina räntor med cirka 80 procent, tidigare denna månad.

Pieters förklarar att trots tullhöjningen, var indiska mobila tjänster fortfarande mycket prisvärd, och bidrar till den kraftiga ökningen i mobilanvändande bland ungdomar och befolkningen i allmänhet.

“Indien har fortfarande de lägsta taxorna i världen. Jag tror att det finns bara ett land som kommer nära, som är Kina. Den enda skillnaden är att i Kina, finns det bara tre operatörer, de är mycket lönsam och de investerade förra året US $ 55 miljarder telekominfrastruktur. Vi gjorde US $ 5 miljarder dollar, så vad är bättre för landet? ” han frågade.

Pieters varnar för en ytterligare höjning i 2G mobil internetpriser till den punkt där 2G datahastigheter motsvara 3G datahastigheter.

Han påminner om 3G taxor började omkring sex eller sju gånger högre än 2G när nätverket lanserades, men skillnaden har minskat markant. “Det är nu tillbaka till 1,5 till 1,6 gånger 2G datahastigheter. Med tiden kommer tillsammans. Men det kan inte komma med tiden bara genom att sänka 3G taxa, måste det också se ökning med 2G taxor. När det är lika, det spelar ingen roll för kunden längre “, sade Pieters.

Vodafone konkurrenter Reliance Communications och Aircel ta en annan uppfattning, efter att ha minskat 3G mobilt internetpriser för att få dem i nivå med 2G mobil internetpriser.

Vissa teleoperatörer har antagit andra metoder för att skydda marginaler, såsom att öka andelen särskilda tull kuponger eller minska fria minuter användning.

I en liknande ämne, Pieters sade också att branschen kommer att fortsätta att arbeta arbetet med att skapa effektivitet i nätverket för att hantera allt större laster.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga