Intel stift hoppas på Haswell att öka PC-försäljningen

Intel hoppas att en ny generation av processorer terar lägre strömförbrukning kommer bidra till att öka flaggning PC-försäljningen, särskilt när det gäller bärbara enheter som bärbara datorer och tabletter.

De nya processorerna är baserade på Intels Haswell arkitektur. Dessa processorer är en fortsättning på Ivy Bridge-arkitekturen och föra många av funktionerna i arkitekturen. Detta inkluderar en 22-nanometers tillverkningsprocess och 3D tri-gate transistorer. Dock kommer Haswell kisel har ny instruktion stöd – inklusive AVX2 och FMA3 – kommer att innehålla ombord grafikstöd för Direct3D 11,1 och OpenGL 3.2, och erbjuder Haswell-Ex DDR4 stöd för företag och servrar.

De nya processorerna har även nya uttag – LGA 1150 för stationära system och rPGA947 och BGA1364 för mobila enheter.

Det har också ryktats om att Haswell processorer kommer att innehålla en omdesignad cache och erbjuda stöd för Thunderbolt I / O-protokollet.

Men den verkliga slutanvändarnytta i Haswell är effektivitet, med Intel säger att flisen kan sänka energiförbrukningen med så mycket som 41 procent i bärbara datorer och ultrabooks. I reala termer, har strömförbrukningen sänkts från 17 watt till 10 watt, som erbjuder en enorm förbättring i prestanda per watt.

Problemet är nu att processorer inte längre sälja enheter, det är de enheter som säljer processorer, och som sådan köpare berörs inte längre om GHz, kärnor, och L2-cache storlekar. Men det är en processor som har lägre strömförbrukning något som leder till ett mått som alla kan förstå – längre batteritid.

Vi kan förvänta oss mer information om Haswell när Intels årliga utvecklarkonferens drar igång den 11 september i San Francisco.

Haswell kisel väntas dyka upp i bärbara datorer och Ultrabooks släpptes i tid för nästa års semesterperioden, så de är fortfarande lite tid borta i reala termer.

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Intel.

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under