Indiens Aadhaar ID-system öppnar IT intäktsmöjligheter

Kortet systemet Aadhaar är starkt beroende av banker, vilket i sin tur är beroende av teknikföretag att genomföra sina program, enligt TechGig.com.

Till exempel är de nationella indiska banker som HDFC och ICICI frågar kunder som har en, Aadhaar kort, för att länka sina kort till sina bankkonton för ytterligare kontrolländamål.

I rapporten påpekas HCL Infosystems i ett försök att få en bit av kakan, har bundit upp med 26 banker för att ge teknik såsom handdatorer för bankpersonalen att säkerställa sista milen anslutning i byar. En del av programvara för dessa enheter kommer från Wipro,. Jag har redan hittat Internetbank med indiska banker att vara långt bättre än vad som erbjuds i vissa utvecklade länder, även i västvärlden. Virtuella tangentbord tillsammans med engångslösenord (OTP) skickas till registrerade mobila enheter att faktiskt bara kunden tillgång till sitt konto på nätet. Jag har också hittat mobila bank apps som erbjuds av både HDFC och ICICI vara utmärkt, nästan identisk med tillgång till dina konton på nätet.

Nu, verkliga fördelen med Aadhaar kort, är att föra ombord Indiens landsbygdsbefolkning som inte har tillgång till Internet för att gå online, eller till och med en lokal bankkontor. I vissa fall, att hitta en bankomat, och en som arbetar med kortet, kan också vara utmaning på den indiska landsbygden. I vissa fall kan du hitta en ATM bara för att finna ut kontanter.

Med Aadhaar kortet, är ett av målen att överbrygga klyftan med Indiens landsbygdsbefolkning, som nästan alla har mobila enheter. Den viktigaste fördelen med att ha Aadhaar kortet är att du inte behöver ha en smartphone för att använda mobila tjänster och lösningar som erbjuds av Indiens ledande banker. Istället dess helt enkelt bara ett annat verktyg som används för att verifiera att säkerställa att personen åtkomst till kontot och göra betalningar eller uttag är behörig person.

Målet att ge indiska medborgare Aadhaar kortet är att ge dem tillgång till finansiella tjänster tillgängliga i det förflutna, eftersom bankerna inte tycker att det är lukrativ att etablera filialer eller uttagsautomater på den indiska landsbygden. Som sådan, många förlita sig enbart på, kontanta transaktioner, för vardagliga behov och alla betalningar.

Med Aadhaar kortet, är detta ytterligare ett steg framåt av regeringen för att få alla indiska medborgare oavsett var de bor i nivå när det gäller finansiella bank- och transaktioner. Det skadar inte att ha en bit av biometrisk identifiering heller, speciellt när det är gratis.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Överbrygga klyftan