Imagination Technologies lanserar första MIPS “krigare P-klass” CPU-kärna

Imagination Technologies, ledande inom multimedia, processor, kommunikation och molnteknik, har tillkännager första MIPS Series 5 ‘Warrior P-klass “CPU, driva en ny våg inom högpresterande MIPS CPU IP-kärnor.

Den nya MIPS P5600 kärna levererar branschledande 32-bitars prestanda, och för med sig låga effektegenskaper och en kisel fotavtryck upp till 30 procent mindre än jämförbara CPU-kärnor. Det kan fungera från 1 GHz till 2 GHz och kan leverera 1,2x till 2x prestandavinster på ett brett utbud av systemorienterade riktmärken, inklusive SPECint2000, Linpack och JavaScript och tester webbläsare. Detta gör den lämplig för ett brett spektrum av mobil, konsument och inbyggda system.

MIPS P5600 innehåller funktioner

MIPS P5600 för också med sig avancerade adressering i form av förbättrade Virtual adressering (EVA) vilket möjliggör mer flexibel användning av virtuella adressutrymmet, vilket möjliggör enkel och effektiv användning av minne för större fotavtryck Linux implementeringar och ökad fysisk adressering (XPA) som gör att en 32-bitars system för att få tillgång till det fysiska minnet bortom 32-bitars gräns, upp till totalt 1TB.

Den P5600 har utformats speciellt för SoCs riktar nästa generations mobiltelefoner och surfplattor samt anslutna konsumentprodukter såsom digitalboxar, medan samtidigt erbjuder den kraft och flexibilitet för kontors nätverk och mikroservrar.

“Som den första nya MIPS kärna införts sedan förvärvet av MIPS Technologies visar MIPS P5600 att Imagination Technologies driver historiska MIPS-arkitekturen framåt”, säger Tom R. Halfhill, en analytiker med The Linley Group och en ledande redaktör för mikroprocessor Rapportera.

Det är den första MIPS kärnan att genomföra MIPS Release 5 ISA, som innehåller viktiga funktioner som MIPS SIMD Arkitektur och virtualisering. Vi ser fram emot att se resten av MIPS Warrior familjen rullas ut under det kommande året.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Full 128-bitars SIMD konstruerade för hög prestanda på uppgifter parallella operationer såsom DSP, bildbehandling och media, enkel, flexibel och komplett virtualiserings, Nästa generations säkerhet för att hantera moderna medier leveranskrav, stöd för upp till sex kärnor per kluster med hög -performance koherens cache.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus