Icahn sötar bud för Dell: Kommer det dominerar aktieägare?

I det senaste kapitlet i Dells går privata transaktions såpopera, sötad investeraren Carl Icahn hans bud på bolaget inför en 18 juli aktieägare rösta.

Icahn, som lovade på torsdagen ett bättre bud skulle vara på däck, sade hans reviderade förslag skulle innebära Dell skulle själv anbud 1,1 miljarder aktier i lager för $ 14 en andel plus en överlåtbara teckningsoption för varje fyrtal aktier som köpts.

Dessa optioner skulle tillåta aktieägare för 7 år för att köpa en del av Dell för $ 20. Skulle Dell aktier vara värt mer än $ 20 dessa aktieägare skulle gynna.

Icahn lovande ny, högre Dell bud ska läggas fram på fredag, ISS stöder Dell, Silver Lake buyout plan för $ 24.4B, Dell VD uppgift inte kommer att höja erbjudande att ta PC företag privat, Dell till investerare: Icahn Deal jobbigt, affärs stinker

Icahn hävdade att det totala värdet till aktieägarna skulle vara $ 15,50 till $ 18 per aktie jämfört med Michael Dell / Silver Lake affären värderas till $ 13,65 per aktie. Icahn och sydöstra Asset Management sade att de inte kommer att överlåta aktier så aktieägare som höll på Dell skulle belönas.

Problemet: ISS har redan berättat investerare att rösta för Michael Dell affären. Icahn blästrade ISS rekommendation, som kretsade kring den tidsperiod Dell aktieägare skulle få pengar från Icahn. Icahn sade att Michael Dell / Silver Lake inte skulle betala aktieägarna kontant omedelbart heller.

Samtidigt sade Icahn han engagerad i företaget

Vi är helt engagerade i vårt förslag och anser att det är ekonomiskt bättre för aktieägarna än Michael Dell / Silver Lake frysa ut transaktion. Vi är också helt åtagit sig att föra in ledningen att vi räknar med att vara vida överlägsen Michael Dell som vi tror har haft en urusla rekord under de senaste tre åren. Vi tror att det skulle finnas flera utmärkta kandidater för denna position som skulle vara mycket intresserad av att driva detta företag en gång tydligt mandat har fastställts.

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Här är Icahn math

Som nämnts tidigare, en viktig faktor att tänka på är Dells skuldbörda efter antingen affären. Skuld kan begränsa Dells förmåga att omvandla och bli en central del av en FUD kampanj från konkurrenter. Låt oss inse det hårdvaran verksamheten — datorer, servrar och lagring — inte kommer att bli lättare i de kommande åren. Så mycket som aktieägare kan fundera avkastningen bör strategi och ledning har också en stor roll i någon omröstning.

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar