IBM: s Tivoli Storage Manager går Gartners Magic Quadrant

IBM: s Tivoli Storage Manager (TSM) mjukvara har skyddat affärsdata i 20 år och är en stor marknadsandel spelare och ett företag standard i säkerhetskopiering, återställning och återställning utrymme. IBM: s innovationer inom detta område är väl kända och erkända i hela IT-branschen som “gå till” lösning för stora data, databas backup, återställning och data elasticitet.

Gartner publicerade sin 2014 Magic Quadrant for Enterprise Backup Software och integrerade apparater (16 juni, 2014), bekräftar att IBM: s arbete för att tillämpa analyser data back-up och lagringshantering gör det möjligt för företag att leverera mer intelligent, globalt datatillgänglighet.

Dessa egenskaper möjliggör för de anställda och kunder att få tillgång till den information de behöver, när de behöver det. Med utgångspunkt i den senaste lanseringen av mjukvarudefinierade lagringsprodukter, fortsätter IBM att hjälpa organisationer att bygga smartare sätt att använda sina data till sin fulla potential.

2014 Gartner Magic Quadrant for Enterprise Backup Software och integrerade apparater rapporten ingår följande viktiga slutsatser som identifierar förändringar som förekommer i data backup krav

För att ytterligare undersöka IBMs ställning, talade jag med Ian Smith, IBM: s chef för Storage mjukvara, för att ta reda på varför IBM är en klar ledare i programvaran för säkerhetskopiering och återställning utrymme.

“Jag tror att IBM har gått framåt, medan våra konkurrenter har stagnerat. Vi har fortsatt att investera och forskning inom backup och återställning. Gartner erkänner vår innovation och vision i detta utrymme.” Ian Smith, chef för Storage mjukvara, IBM.

Mr Smith gav följande punkter att tänka på när man söker efter en backup och återställningslösning eller när de överväger en övergång till en ny backup / recovery programleverantören.

Det finns en hel del påståenden i detta utrymme om att spara pengar och sänka TCO. Anser dock att IBM har tagit den höga kostnaden av TSM genom att minska mängden av erforderlig hårdvara, genom att minska installationstiden från fem dagar till fem minuter, och genom att minska ledning frustration genom omkonstruktion administrationsgränssnittet, det finns bevis för lägre TCO med en Tivoli Storage manager lösning.

Av 2018 kommer 40 procent av organisationerna öka med ytterligare produkter eller ersätta sin nuvarande backup ansökan,. Genom 2015, trots ökningen av disk-till-disk (D2D), disk-till-disk-till-band (D2D2T), backup kommer att förbli den dominerande strategin för stora företag,. År 2017 kommer 70 procent av organisationer (upp från 30 procent i dag) har ersatt sitt fjärrkontorstejp backup med en diskbaserad backuplösning som innehåller replikation,. 2018, antalet organisationer överger band för säkerhetskopiering kommer att fördubblas, medan arkivering till bandet kommer att öka med 25 procent,. År 2016 kommer mindre än 30 procent av alla stora data säkerhetskopieras.

TSM Entry är en instegs säkerhetskopiering och återställning produkt för små och medelstora företag som ger dig samma företag backup kapacitet som sin standard motsvarighet. TSM Entry är samma programvara, men utan skalbarhet – som utformats speciellt för mindre miljöer. Denna nybörjar produkt har också en betydande licensbesparingar samt att ytterligare bidra till SMB med adoption.

Om du inte vill läsa hela rapporten, nedan är IBM: s inträde från 2014 Gartner Magic Quadrant för säkerhetskopiering / återställning Software rapport.

Varför SSD inte utför, De 11 bästa högpresterande lagringsenheter, den verkliga anledningen till micro SD-kortplatser försvinner från smartphones

IBM: s Tivoli Storage Manager (TSM) erbjuder mycket bred plattform stöd över många operativsystem, filsystem och applikationer. IBM har över 23.000, främst stora företagskunder för TSM, och har partnerskap med MSPs att erbjuda återvinning tjänster. Även IBM har utnyttjat sin stora direktförsäljning kraft, genererar portföljen majoriteten av sina intäkter från globala affärspartners.

Kunderna citera portföljens förmåga att skala för att hantera mycket stora krav återhämtning och leverantörens service och support fortsätter att få höga betyg. Genom förvärvet av fjäril Software, hävdar IBM nu har profilerat över 2,000PB av backupmiljöer som kör konkurrenskraftiga lösningar, och konstaterar att det hela taget har TSM visat 53 procent lägre total ägandekostnad (TCO) gentemot konkurrenterna.

IBM blir mer sång med sin marknadsföring och meddelandetjänster, och har utökat sin licensalternativ erbjuder processor värde enhet (PVU) och back-end terabyte kapacitet licensmetod, och är i beta nu med en front-end terabyte system som kommer att erbjudas senare under 2014.

I den senaste versionen 7 release, ökade TSM skalbarhet med upp till 10x förbättring av daglig ingest av dedupliceras och replikerade data. IBM Tivoli Storage Flashcopy chef ögonblicks stöd som ingår IBM och NetApp har förbättrats för att stödja EMC VNX, Symmetrix VMAX och Symmetrix DMX, och IBM har en färdplan för att bredda sin tredjeparts array stöd. TSM för virtuella miljöer har utvidgats till att erbjuda mycket mer kapacitet, inklusive VM omedelbar tillgång och återställa samt återvinning artikelnivå för Exchange och SQL Server.

TSM 7.0 data deduplication är upp till 10 gånger snabbare än i tidigare versioner,. TSM erbjuder ny snapshot-teknik för databaser,. TSM ger en lägre total ägandekostnad genom att använda mindre hårdvara och har mindre komplexitet,. TSM har nya licensmodeller inklusive TSM Entry för SMB . TSM installationen är enklare nu.

En stor marknadsandel spelare, erbjuder IBM TSM medelstora till stora företag end-to-end återhämtning kapacitet, från en enda maskin till de största företagen,. TSM erbjuder väl beprövade inkrementell-forever backuphantering, omfattande policybaserad hantering och en bred uppsättning ingen kostnad datareduktion och rapportering funktioner,. Kunder och referenser nämner portföljens skalbarhet, kod kvalitet och personal fast stöd som viktiga skäl för att välja, och resterande med lösningen.

styrkor

I 2Q14, en ny produkt släpps, TSM Entry, som skyddar upp till 50 Windows och Linux-servrar. Medan TSM erbjuder många övertygande fördelar, har den upplevda administrativa utmaningen att hantera produkten varit ett problem under många år, men det TSM Operations Center GUI, släpptes 2Q13, har en multi-release plan för att erbjuda mer modern hanteringsfunktioner, med tredje versionen planeras senare i år.

 berättelser

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec

försiktighetsåtgärder

Medan de senaste referenser citera förbättringar, hur lång tid att helt tillgodose behovet av en fräsch hanteringskonsol har varit ett bekymmer,. Låg förståelse och utnyttjande av många nya funktioner, i kombination med en stor del av den installerade basen kör äldre versioner av produkterna har lett kunder att byta till andra produkter,. Utsikter och kunder uttrycker en önskan om EMC Data Domain Boost integration.

Hur ett företag återhämtat sig från en RAID misslyckande, IBM: s accelerator öppnar sina dörrar terar Big Data med en skillnad, Australian prop säger lagring av uppgifter kommer inte att vara som misslyckades EU-direktiv

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec