IBM redesigns ThinkPad linje

IBM: s Personal Systems Group på måndagen meddelade en redesign av sin ThinkPad linje bärbara datorer. Makeover tre av IBM: s fem ThinkPad-modeller lägger till ett antal nya funktioner.

Dessutom, IBM, (IBM) sade de nya bärbara kommer att finnas i två nya produktlinjer, de så kallade ThinkPad A och ThinkPad T familjer.

Redesign, IBM tjänstemän sade, föranleddes av antagandet av Personal Systems Group: s “Edge of Network” (EON) filosofi. EON syftar till att leverera datorer och apparater som är enklare att använda och mer knuten till Internet.

Alltså, tillade IBM ett antal lättanvända funktioner till ThinkPad, som riktar sig mot både användare och företags IT-chefer.

När människor blir mer mobila, har det blivit uppenbart att det inte bara om den största skärmen eller snabbaste processor “, säger Adalio Sanchez, chef för IBM ThinkPad.” Vi måste gå längre än bara integrera kärnteknologi och slapping (delar) tillsammans. Vi har ett ansvar att fortsätta att förbättra tillfredsställelsen av våra kunder.

Nya funktioner inkluderar en ThinkPad-knapp, som ger tillgång till IBMs Access ThinkPad programvara, en systemkonfiguration guiden och hjälpcenter. Knappen ger också lätt tillgång till en sökmotor för att få hjälp information om maskinen. Sökmotorns information kommer från lokalt lagrade filer samt IBM ThinkPad gemenskapen webbplats. Motorn kan även konfigureras för att peka på andra webbplatser, till exempel ett företags hjälp sida.

IBM, (IBM), är hårdvaran utrustad med ett lättöppnat lock – den kan öppnas med en hand – och en Ultrabay hårddiskfacket. Viken tillåter användare att byta CD-ROM, DVD eller CD-RW-enheter eller lägga till ett extra batteri. Enheterna kan delas med datorer i IBM: s NetVista linje.

IBM har också lagt till en Universal Serial Bus UltraPort kontakten till den övre kanten av skärmen för att tillåta användare att ansluta en USB-kamera eller en kommande Bluetooth-sändare / mottagare. IBM har också lagt till ett tangentbord ljus för dåliga ljusförhållanden.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

De bärbara datorer är “trådlös-ready” och kan förses med trådlösa LAN-kort från IBM.

IBM: s nya namngivningssystem tar sina fem olika bärbara familjer, 240, 390, 570, 600 och 770 och viker dem i ThinkPad A och T familjer.

Den En familj kommer att erbjuda större storlek bärbara datorer med flera inbyggda funktioner. Det kommer att innehålla omgjorda versioner av vad som var IBM: s 390 och 770 bärbara datorer, nu känd som A20M och A20P, respektive. Den A20M börjar på $ 1799.

IBM: s nya T-serien kommer att erbjuda tunnare, lättare bärbara datorer för användare som tillbringar mer tid på vägen. Den första T-serien kommer att vara en omdesignad version av vad som hade varit ThinkPad 600. Den nya T20, med en titan sammansatt lock, väger 5 pounds med CD-ROM-enhet installerad. Modellen rakar halv ett pund från vikten av den nuvarande generationen 600 och lägger till en större, 14-tums skärm. De andra nya bärbara datorer använder titankomposit täcker också.

IBM kommer att fortsätta att sälja sin ThinkPad 240 mininotebook och ThinkPad 570 tunna och-ljus erbjudanden till slutet av året. Vid ett senare tillfälle kommer de att få ett nytt utseende och bringas under den nya namngivningssystem, sade Sanchez.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec