Hands-on med AT & T LG Optimus G

Jag har använt en hel del smartphones under de senaste åren, men aldrig haft en chans att testa LG produkter tills min senaste, T-Mobile Optimus L9 översyn. Under de senaste veckorna har jag använt en utmärkt enhet, AT & T LG Optimus G. Detta är bärare anpassad version av smartphone som Nexus 4 är modellerad efter. Denna nya smartphone finns på Sprint, men denna modell har en 13-megapixelkamera.

Jag skickades en pressutvärderingsenhet från LG så kan inte kommentera vad exakt detaljhandeln paketet erfarenhet kommer att vara om du köper en från AT & T. Jag har haft några LG funktionen telefoner i det förflutna och medan de var hygglig de var aldrig tillräckligt för att göra mig överväga att köpa en. Men när jag plockade upp Optimus GI blev genast imponerad av känslan av det och det har gjort mig överväga Nexus 4. formfaktor är en ganska vanlig rektangel, men kanterna är avrundade och LG har lagt till några trevliga handen att förbättra kvaliteten. Glaset bak och fram ger det en känsla för kvalitet och om det var bara lite smalare skulle jag vill hålla det oftare. Displayen ser bra och allt har varit klämmig och trevlig så långt.

LG Optimus G har specifikationer du förväntar idag från avancerade Android-enheter, med undantag för det aktuella operativsystemet. Specifikationer inkluderar följande

Letar du efter den perfekta julklappen? Kolla in expert 2014 semester gåva guide för expertråd, recensioner och rekommendationer för dig och din familj.

LG Optimus G har ett par unika hårdvarufunktioner, inklusive “Crystal Reflection” bakstycket som visar olika mönster beroende på vinkeln och belysning. Ryggen är glas med ett mönster funktion under det att ge det denna förmåga. Jag är lite orolig för glaset tillbaka och tänka Apple lärt sig en läxa med hjälp av glas på baksidan av smartphones. Det är skrämmande nog att släppa en telefon och oroa displayen bryta, men om ryggen är glas för då det kan vara ett problem med sprickbildning där liksom.

När batteriet är inte flyttbar, LG kunde lägga i en microSD-kortplats bredvid micro-kortplatsen på vänster sida av Optimus G. texture övre och undre stycken är intressant och lägga till lite konstruktion stil på enheten. Jag gillar strömbrytaren på den övre högra och hörlursuttaget på toppen också. Kameran och blixten är förskjutna till den vänstra sidan av den övre delen av ryggen.

LG Optimus G är laddad med Android 4.0.4, som är en det en besvikelse när man tänker på samma enhet som Nexus 4 kör Android 4.2. Bärare alltid bromsa utsläppen uppdaterings och LG har inte haft den bästa meritlista på snabba uppdateringar så det kan dröja innan Optimus G ser en Jelly Bean uppdatering.

Medan den senaste Android OS inte lastas på Optimus G, LG gjorde ett bra jobb med Ice Cream Sandwich och erbjuder en anpassad användarupplevelse som liknar vad vi ser på Samsung Touchwiz enheter. Jag gillar en hel del TouchWiz och hitta för det mesta det tillför värde så att samma sätt som jag ser det med LG UI. Till exempel deras QSlide liknar Samsung Pop-up så att du kan titta på en video medan du gör andra uppgifter, är Wise skärm liknar Samsung Smart vistelse där skärmen förblir på medan du tittar på skärmen, och båda gränssnitten kan du ändra typsnitt och storlek för att göra displayen läsbar för dig. Dessa verktyg verkar lite mer polerad på Optimus G. Varken Optimus G eller min Galaxy Note II verkar bromsa alls med dessa anpassade gränssnitt men.

Andra program tillägg på Optimus G innefattar följande, som beskrivits av LG

Som ni ser finns det några mycket användbara verktyg och funktioner här och jag tycker personligen dem att vara lite mer användbar än många av de Samsung TouchWiz tillägg. Jag gillar att jag kan rotera paneler på startskärmen i landskapet, vilket är något TouchWiz ger inte. Det finns också en TON av inställningar på Optimus G så att du kan göra saker som inställda ljudprofiler, hantera anmälan ljusinställningar, anpassa den övre anmälan gardin, hantera quad-core processor, och mycket mer.

Jag hittade 8 megapixel kamera för att ta bra bilder och video. Liksom min Galaxy Note II, kan du använda din röst med vanliga ord, “ost eller leende”, för att ta bilder. LG kan du anpassa genvägar och kameran är mycket enkel att använda med goda resultat. Det är en mycket fickan enhet utför felfritt, säkrar en fast LTE-anslutning, och har ett batteri som lätt varade mig genom många hela dagar.

Detta är den mest imponerande LG telefon jag har försökt och är ett bra alternativ för smartphone köpare idag. Det går en snabb processor på LTE-nät och är mycket lyhörda. Om du gillar mjukvaru berör sett på Samsung-enheter, men vill ha en annan alternativ då du kommer att gilla vad LG gjorde med sin anpassade UI. Jag tror att det finns några trevliga handen där, särskilt för nyare smartphone ägare. LG gjorde ett bra jobb med Optimus G och jag rekommenderar att du kontrollerar en ut nästa gång du svänga av en AT & T butik.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Kolla in min, bildgalleriet, av LG Optimus G för AT & T.

1,5 GHz quad-core processor, 2 GB RAM, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, 4,7 tums WXGA (1280×768 pixlar) upplösning, 8 megapixel bakåtvänd kamera, 1,3 megapixel framsidan kamera, 16GB inbyggt minne och microSD expansions kortplats med 16GB kort ingår, Bluetooth 4.0, 802.11 a / b / g / n WiFi, NFC, 2100 mAh batteri, Dimensioner 5.15 x 2.82 x 0.33 inches och 5.19 ounces

QuickMemo tillåter användare att ta anteckningar på tagna dokument eller foton med sina fingrar och omedelbart dela med kollegor som en bifogad fil eller webbadress. Live Zoom förbättrar visning erfarenheter genom att konsumenterna att zooma in upp till fem gånger medan du tittar på video för att se små detaljer som normalt dolda på skärmen,. Fotografier kan intensifieras med kamerafunktioner som Time Catch Shot, som ger användaren möjlighet att välja det bästa fotot mellan olika bilder som tagits innan avtryckaren trycks ned,. Dual Screen Dual Play inte bara tillåter spegling mellan smartphone och en TV eller monitor, har det också möjlighet att visa olika innehåll på varje skärm. Till exempel kan en presentation visas på skärmen medan Optimus G visar de medföljande speaking notes,. Kreativitet är också sätts på prov av ikonen Personalizer, som gör det möjligt för konsumenterna att anpassa storleken och bilder av sina mest använda program .

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Denna webbplats helgdagar 2014