En tredjedel av NBN lokaler passerade kan inte ansluta

Siffror som släpptes i Freedom of Information har bekräftat att en tredjedel av befintliga lokaler NBN Co hade räknas som “passerar” genom fibernätet i slutet av juni i år kunde inte beställa en tjänst på NBN.

I; utrullnings siffror som släpptes i juli, sade NBN Co att det hade träffat sin reviderade mål för att passera mellan 155.000 och 175.000 befintliga lokaler av fiber på 163.500, och företaget hade också träffat sitt mål att passera mellan 35.000 och 45.000 nya lokaler fiber på 44000.

Det hade varit kontroverser vid tidpunkten för offentliggörandet, som NBN Co inte bekräfta antalet lokaler som ingår i denna siffra som sedan kan kalla upp en detaljhandels tjänsteleverantör och beställa en tjänst på NBN.

Det hade spekulerats i att så många som 55.000 lokaler på platser såsom flerbostadshus eller köpcentra kunde inte ansluta till tjänsten på grund av problem som NBN Co hade med att få tillstånd att få tillgång till dessa partier.

webbplatsen har bekräftat genom en Freedom of Information begära att de 163,500 lokaler passerade den 30 juni, kunde 107,800 lokaler beställa en tjänst genom en detaljhandel tjänsteleverantör på detta datum. NBN Co bekräftade att en tredjedel av lokaler som inte kunde beställa en tjänst var mestadels belägna i flerbostadshus, kontorsbyggnader eller andra flerbostadshus.

“Majoriteten av övriga lokaler är MDUs (flera bostadsenheter), som kommer att kunna anslutas i enlighet med NBN Co: s MDU processer.”

Alla de 44.000 lokaler passerade i nya bostadsområden kunde beställa en tjänst enligt NBN Co

Trots de 55.700 lokaler passerade som inte kan faktiskt beställa en tjänst på nätet, har företaget försvarade sin användning av denna terminologi.

“A lokaler passerat är en lokal passerade, även om att lokaler är, säg, en kontorsbyggnad som kommer att ta emot tjänster över NBN utanför standard för ledtider,” en NBN Co talesman sade.

Vi använder vedertagna definitionen av lokaler passerade “industri – det vill säga hem och företag passerade av en aktiv telekommunikationsnätverk. Denna standard mått inkluderar de komplicerade lokaler som kommer att få tjänster över NBN utanför standard ordning ledtider.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata