Trevliga människor, trasiga system: Hur jag köpte en del utrustning och allt gick fel

Jag får glädje av att hjälpa människor när jag är i stånd att göra det. Jag är kund förespråkar när det gäller CRM-relaterade saker. Så man skulle kunna tro att jag älskar att höra slagord “Det handlar om människor” eller andra permutationer som säger att det är verkligen de människor som gör hela skillnaden.

Jo, det gör jag inte. Jag vet inte eftersom det inte är sant, särskilt när du har att göra med företag. Det finns mycket mer engagerade än bara vänliga ansikten, trevliga demeanors och vänliga röster.

Tror jag har fel? Låt mig berätta historien om Icon hälsa och fitness, ett företag jag aldrig kommer att köpa från igen även om alla människor i kedjan är mycket trevlig. Detta företag är gliddäcket fallstudie av hur man inte ska göra något.

Häromdagen, jag beställde en ny löpband, en Nordic Track Elite Pro 9700. Det kan inte köpas i butik, så jag köpte den genom vad jag antas var en pålitlig distributör, Ikon hälsa och kondition. Jag betalade också en extra $ 299 för inte bara leverans, men monteringen av den nya enheten och avlägsnande av en äldre enhet i huset, eftersom det var bortom min kompetens, erfarenhet och styrka att göra detta själv.

Eftersom min resa schema är så löjligt, ville jag se till att det skulle komma den 9 september senast, innan jag lämnade för en lång runda av resor. Jag var försäkrade genom en mycket trevlig, intelligent säljare att det skulle vara, men det var vid kanten av fönstret av denna sannolikhet. Han berättade att enheten skulle levereras nästa dag.

Samma dag var jag skickade en länk för att spåra ordern framsteg med min mailade kvitto för denna ganska dyr maskin. Starta nästa dag, eftersom jag trodde att det är när det skulle sändas, började jag att klicka på orderspårningslänk. Jag fick en order delar lista men inget annat. Click.click.click varje dag under flera dagar. Ingenting. Nada. Nunca. Ingen förändring. Bara delar notering. Ingenting som indikerade en sak när det kom till vad som hände med beställningen.

Första problemet: Ingen beställning spårning?

Detta var inte beställa spårning, var detta en beställningslista. Period. Förvrängning? Trasigt system? Antingen är möjligt, även både möjligt, men nettoresultatet, oavsett var att jag hade ingen aning om dag till dag vad som hände med min beställning när du använder deras “order tracking” -system. Även om jag hade upprepade gånger få påmind om vilka delar min beställning hade. PROBLEM # 1

Slutligen efter en vecka av detta, jag kallade den 2 september, dagen efter Labor Day och fick veta av en annan mycket trevlig rep att det bara hade levererats den dagen.

Jippie?

Nej. Jag fick reda på att när det levereras i dag, skulle det ta två veckor att leverera. Oacceptabel. Tydligen orsaken till att det bara hade levererats var att det hade varit på baksidan ordning. Inte bara hade inte den så kallade “order tracking” -system som anges här, men jag hade fått någon information via någon kanal oavsett att det fanns ett problem med min beställning. Om jag hade vetat att jag skulle ha kunnat fungera mycket annorlunda. PROBLEM # 2

Sägas att jag var inte nöjd med detta eftersom leveransdatum skulle sammanfalla med mig och min fru att vara borta i Newfoundland för min mor i lags 91:e födelsedag så ingen alls skulle vara hemma. En tredje rep, återigen mycket trevlig, som var förskräckt över situationen sa, “Åh, kommer de kallar en dag i förväg för att ställa saker och ting” klart missar poängen att ingen skulle vara hemma för att ta emot samtalet. Hennes svar var “Åh, det skulle vara ett problem.” Men trots denna ganska självklara slutsatsen, att hennes kredit, hon var verkligen oroade över situationen och försöker räkna ut.

Jag frågade henne om det skulle vara möjligt att påskynda transporten och hennes svar var nej, när den levererades de hade inga bestämmelser för att ta itu med det. Det sändes till en uppdelning av UPS som behandlas med vita handske leveranstjänster, i det här fallet, NVC logistik, och de kunde inte ändra någonting. PROBLEM # 3

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Hon och en annan mycket trevlig rep försökte göra något under de följande dagarna, men det slutliga svaret var “Det finns inget vi kan göra. Vi har inget förfarande som gör det möjligt för oss att göra någonting. “PROBLEM # 4

Under tiden fick jag UPS meddelande som sade den förväntade leveransdatum till den vita handsken tjänsten var September 12. Jag kallade UPS och talade med en underbar kille (Robert) som förklarade varför det tog så lång tid att komma till där det var gå – UPS Ground etc. jag frågade honom om den vita handske tjänsten kan leverera inom 24 timmar efter enhetens leverans. Hans svar var de var lamslagna av Icon och kunde inte göra något som Ikon inte berätta för dem att göra. PROBLEM # 5. Men han gav mig info för vita handske killar, NVC logistik, och jag kallade dem.

“Jag kan inte göra detta på lördag. Biljetten kräver fullständig montering och jag har inga Techs tillgängliga för att hantera en full leverans och montering av att postnummer denna lördag. Om kunden är villig att acceptera en tröskel eller rum val droppe bara, då jag kan få det att hända. ”

Jag talade med sin företrädare och återigen, en stor kille, mycket serviceinriktad själv men han sade att de (NVC) inte vill schemalägga en leverans tills de fått enheten, trots att de hade en UPS förväntat leveransdatum. PROBLEM # 6, men förståeligt.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Han berättade att han skulle spåra saker under de närmaste dagarna. Han berättade att de enda dagarna som de levererar i mitt område är tisdagar också till lördag så att de inte kunde leverera den 14 september, en söndag eller den 15 september en måndag, även om de råkade vara de två dagar som jag skulle faktiskt vara hemma. Inget undantag hantering. PROBLEM # 7.

Under de närmaste dagarna han spårade ordern och kommunicerade med mig när han hade något och han berättade för mig att det verkade det skulle komma den 12 september en fredag. Jag frågade honom om han kunde sedan leverera den trettonde. Även om jag inte skulle vara hemma förrän på eftermiddagen, skulle min fru vara där.

Hans agent svar var “jag kan inte göra detta på lördag. Biljetten kräver fullständig montering och jag har inga Techs tillgängliga för att hantera en full leverans och montering av att postnummer denna lördag. Om kunden är villig att acceptera en tröskel eller rum val droppe bara, då jag kan få det att hända. “Mening, om jag är beredd att acceptera en betydligt lägre nivå av service jag kunde ha det på lördag. Självfallet, eftersom jag betalat $ 299 för att få saken monteras och annan bort eftersom jag inte kan göra det, det var helt oacceptabelt.

Så på denna punkt, den enda leveransdatum jag kunde få det på att jag skulle vara hemma efter 26 september en full 17 dagar efter att jag var säker på att jag skulle få det. Och det är där det står.

Men det finns ytterligare en del av detta.

Slutligen tillbaka från London, jag plockade upp ett meddelande på mitt företag telefon från någon agent NVC Logistics som var tidsstämplas 11 September (när jag var i London) som sagt, vi vill schemalägga din leverans – vilket innebär att det var i händerna på leveransservice den 11 september kunde ha planerat med min fru att det på den 12 september det skulle ha varit min dåliga, men jag redan hade fått höra det anländer den tolfte och resten vet du. Meddelandet försvann under tiden eftersom jag inte plocka upp det tills jag kom tillbaka från London. Uppenbarligen var det korsade signaler inblandade, som skadade någon chans jag hade att få detta i ännu ett någorlunda snabbt sätt. PROBLEM # 8

Men det fortsätter: “Operator är tillgänglig, lämnar systemet, goodbye”

Jag fick ett samtal den 15 september från en annan underleverantör kallas Tobin för att bekräfta September 26 som leveransdatum. Jag sa okej, men min dåliga här, jag glömde att jag hade en mycket viktig sak som jag var tvungen att gå till den dagen så jag inte kunde göra det. Jag insåg att tidigt i morse och skickade ett meddelande till NVC Logistics beskriver problemet och frågade om, med tanke på att de hade föreslagit från 23 till 26, om vi kunde göra det den 23: e eller 24: e. Jag fick höra att jag ska ringa Tobin och arbeta med dem.

Jag kallade Tobin och fick ett meddelande som sade: “Föraren är tillgänglig, lämnar systemet, adjö” och det hängde upp plötsligt. PROBLEM # 9

Så vad är problemet? Var och en av de personer, medan ånger och tydligen sympatisk, har sagt till mig att “det finns inget jag kan göra åt det”, och anledningen är alltid systemet.

Jag frågade sedan NVC Logistics för hjälp och fick höra, efter att de hade nått Tobin, att ingenting var tillgängliga denna vecka och det skulle behöva vara 9/19 (som jag hade sagt dem min fru och jag var bortrest redan) eller 30/09 eller 04/10. PROBLEM # 10

Betydelse det hela är en varm röra och vara helt ärlig har jag vid en kokpunkt.

Men nästan alla människor jag har behandlats på vägen har varit helt fina representanter för sina respektive företag – artigt, berörda, och försöker hjälpa. “Folket”, som det teoretiskt handlar om, är otroligt trevliga.

Så vad är problemet? Var och en av de personer, medan ånger och tydligen sympatisk, har sagt till mig att “det finns inget jag kan göra åt det”, och anledningen är alltid systemet. Alltid. Och en slavisk hängivenhet att bearbeta över de människor som de är tänkta att tjäna.

Så låt oss granska detta via problem

Vad säger du?

Det finns flera saker som detta säger oss

Innan vi kommer till mer om detta, kom ihåg att vi har att göra inte bara med Icon hälsa och fitness, men också Nordic Track, UPS, NVC logistik och Tobin Transport. Detta är en värdekedja som teoretiskt bör sömlöst arbetar för att tillgodose företagets behov att göra en försäljning och uppfylla en order på ett lämpligt sätt. På så sätt kunderna är nöjda och företaget är nöjda.

Men ibland händer saker. Eftersom jag betalat Ikon hälsa och fitness, de är ansvarig part för hela värdekedjan, oavsett var det bryts. För att göra analogin, om jag köper något med Amazon Prime och det tar tre dagar, en dag mer än den utlovade två, att leverera, är det Amazons fråga, inte kuriren, även om kuriren orsakade problemet. Samma affär här. Ikon Hälsa och motion har det övergripande ansvaret för värdekedjan.

Sättet du handskas med trasiga processer och system är att ha ett sätt att fixa det. Men med Icon hälsa, utan tidpunkt fick jag denna lösning, ursäkter bara för att inte kunna göra något åt ​​det. Detta var inget annat än en stor #fail. Inte för att jag inte fick mina varor i tid, inte för att de erbjuds inget men ursäkter, men eftersom en väldigt trasig uppsättning processer dominerade hela farsen – lämnar en fruktansvärd upplevelse och en beslutsamhet att aldrig köpa från Icon Health and Fitness igen, vilket är tråkigt.

Lektionerna? Har ett undantag hanteringssystem. Inse att organisationer är komplexa och det är alltid om mer än bara människor.

Återigen, jag talade med ofelbart artig, anständiga människor hela tiden. Det fanns inte en allvarligt problem person i hela gäng. Men systemet var oåterkalleligen brutna och det fanns inget sätt att åtgärda det, så min övergripande erfarenhet var hemskt och jag får något som jag beställde 21 dagar efter att jag lovade att det skulle levereras.

Titta, mantrat “det handlar om människor” är sant i de vackraste bemärkelse. Till exempel, människor är konstruktörerna av de system vi använder och är ansvariga för båda sidor av interaktioner vi engagerar i. Men kulturer och organisationer kan vara komplicerat. De regler som de har inte är utformade för att tillfredsställa alla individer utan att verkligen upprätthålla en ordning som åtminstone håller extrema, skadliga impulser i schack och förhoppningsvis, mer allmänt, bidrar till en ordnad utveckling för företagen.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Men system kan vara bristfällig – de är inte avsedda för alla eller de kan göra allt. Gjort bra, de är utformade för att tillfredsställa ett samvälde av intressen som ett företag har att stödja, vilket inkluderar dess kunder. Ibland, eftersom de inte är perfekt, bryter ner systemet. När det gäller kunder, kan det sammanbrott eftersom det är bristfällig eller att kundernas krav faller utanför vad systemet är utformat för att göra. Men vad som gör människor så smart, är att vi kan bygga in fail-kassaskåp för att hantera problem som.

Men gjorde Icon Health and Fitness göra detta? Nooooooo. Så vi drivs hela tiden med en oflexibel, fast system som de anställda längs värdekedjan tillbringade sin tid adjö för medan de gjorde inget för att hjälpa till eftersom de inte kunde.

Det övergripande Lärdomen här är, sluta upprepa “det handlar om människor” och erkänna att folk bara har så mycket utrymme, oavsett hur bra de kan vara. Det hjälper att ha fantastiska människor, men de system som finns på plats begränsar deras förmåga att reagera på lämpligt sätt, så det är om det också.

Okej. Nog sagt. Lektionerna? Har ett undantag hanteringssystem. Inse att organisationer är komplexa och det är alltid om mer än bara människor. Har aldrig köpa något från Icon hälsa och Fitness – om du inte får bekräftat bevis – inte av förfallodatum, men att de har åtgärdat sina system.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck