På att se, men framför allt på att bli sedd

Enligt New Scientist, en datorseende system som utvecklats vid University of Texas (Austin) kan skilja mellan vänliga beteende (skakningar någons hand) och aggressivt beteende (stans någons ansikte). Om det stämmer, kan tekniken göra omtvistad mest förargliga frågan i övervakning massa video: Hur får vi tillräckligt många människor att sitta i mörkret tittar skärmar?

Än sen då?

Problemet är akut. Låt oss ta London som ett exempel. Från och med mitten av 2005 (enligt Wall Street Journal), antalet övervakningskameror i London var ungefär 500.000, och den genomsnittliga Londoner kunde förvänta sig att observeras några 300 gånger varje dag. Kamerorna undersökning gatuhörn, biljettkontor, parkeringsplatser, köpcentra, tunnelbanestationer och tåg. (Det finns en nick till medborgerliga friheter: Enligt lagen är du skyldig att skicka en varningssignal om du har ett område under övervakning Men med tanke på växande densitet kameratäckning, det stora antalet tecken så småningom kommer att bli löjligt kanske.. de kan bara ge dig en egen liten skylt, som du kan ta ut och läsa ibland som du gick runt.) Visst, frågar du osäkert, Detta innebär att London har inget brott alls …? Tja … nej, inte helt.

Problemet verkar vara två gånger. Först de flesta kameror är inte (naturligtvis) övervakas i realtid – snarare är deras band konsulteras först efter ett brott har rapporterats. Så världens mest effektiva avskräckande – vissheten om omedelbar fånga – är inte tillgänglig. För det andra, filmerna är vanligtvis inte mycket bra. Trottoaren kameror är ofta monterade ganska högt upp i luften, vilket innebär att en förövaren bär en keps (eller vad de kallar det på den sidan av dammen) är effektivt bär en mask.

Ange UT Austin system. Om (en stor om – är detta ett svårt problem) det kunde titta på alla videosekvenser, upptäcka brott pågår och automatiskt skicka polisbilar, skulle det ta itu med omedelbar fånga problemet och göra ansikte identifieringsproblem omtvistad (trots allt, de bobbies kunde titta på den kriminella ansikte allt de ville när de fångade honom). Men det är inte den enda fördelen. Dess förmåga att upptäcka vissa typer av karakteristiska gester kanske (vågar jag hoppas?) Hjälpa till att utrota som mest skadliga av sociala missförhållanden: de (sorry – jag normalt hålla mina fördomar separat från mitt arbete, men just denna gång) gata mim.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Bankverksamhet;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder